Isparta Marka Bir Şehir

Isparta Marka Bir Şehir

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2015 17:25
Isparta Marka Bir Şehir

Antalya Ticaret Borsası'nın düzenlediği Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda ITSO’nun standını ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Isparta ile ilgili övgü dolu sözler söyledi.

Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde düzenlenen 6. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya Expo Center'da açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin desteği ile düzenlenen fuarın açılışı büyük bir katılımla yapıldı. YÖREX Fuarında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Desteği ile Isparta Belediyesi, Keçiborlu, Yalvaç, Eğirdir ve Güneykent Belediyeleri ile Gülbirlik, Güneştepe, İhsan Akkuş, Firmaları ile El Ele Derneği ve Gülümse Kadın Kooperatifi stant açtılar.

Isparta’nın önemli değerlerinin tanıtıldığı stant ziyaretçi akınına uğradı. Isparta elmasından, gülüne, halısından, mermerine ekmeğinden gül lokumuna, kerevitinden, tahin helvasına kadar birçok ürünün sergilendiği stantta misafirleri ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin Çelik, Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kabalak Meclis Üyesi Mehmet Güneştepe, ITSO Genel Sekreteri Nihal İspir Demirgil, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ile yönetim kurulu üyeleri ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sırrı Özen ağırladı.

Isparta standını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu protokol üyeleri ziyaret etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindekilere,Isparta’nın marka değeri taşıyan gül lokumu, elma, çıtır elma, tahin helvası ikram edildi.

Stantı ziyaretinde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Isparta ile ilgili övgü dolu sözler söyledi. Isparta’nın markalaşma konusunda önemli adımlar attığına dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ITSO Başkanı Başdeğirmen’i çalışmalarından dolayı kutladı. Hisarcıklıoğlu, “Isparta bizim gülüyle elmasıyla Türkiye’de ve Dünyada marka bir şehir Isparta ve Ispartalı ile gurur duyuyoruz. Rahmetli Cumhurbaşkanımızın Süleyman Demirel’in memleketi kendisinin sanayiye ticarete önemli katkıları var. Bende himaye ettiği bir kuruluşun başkanı olarak kendisini rahmetle anıyorum. Sayın Şükrü Başdeğirmen ve ekibini de çalışmalarından dolayı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.“

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu da “Isparta 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in memleketi, kendisini rahmetle anıyoruz. Gülden yapılan ürünleriyle, elmasıyla, halısıyla güzel insanları ile Türkiye’nin en güzide şehirlerinden biri. “dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve standı ziyaret eden misafirlere Ticaret ve Sanayi Odası olarak Isparta’nın değerlerinin markalaştırılması yönündeki çalışmalarını anlattı. Isparta’nın birçok marka değerinin varlığından bahseden Başdeğirmen, patent alma konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. ITSO Başkanı Başdeğirmen, desteklerinden dolayı BAKA Başkanı Vali Vahdettin Özkan ve BAKA Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Isparta ekmeğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu’na hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum