Isparta Markalaşıyor

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde caddelerde yürütülen altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2012 09:58
Isparta Markalaşıyor

Bu kapsamda çalışmaları 12 Ekim’de başlayan ve altyapı çalışmaları tamamlanan 202 Cadde’nin dayanıklı asfalt ile kaplanması çalışmaları başlatıldı. 23 Ekim’de tamamlanacağı duyurulan caddenin bitim tarihi 3 gün öncesine çekilerek, cadde Kurban Bayramı öncesinde halkın hizmetine sunuluyor.

Işıkkent, Batıkent, Hızırbey ve Binbirevler Mahalleleri başta olmak üzere diğer bölgelerinde İstanbul yoluna ulaşımlarını rahatlatacak olan 202 Cadde’de ayrıca yeni bir kaldırım uygulaması gerçekleştirilecek. Uygulamaya göre ISBAŞ üzerine yapılacak olan Gökkubbe Projesi de dikkate alınarak yaklaşık 4 metre genişliğinde bir kaldırım yapılacak. Kaldırımın bir bölümü parke taşı ile döşenecek, diğer bölümü ise yürüyüş ve bisiklet yolu olarak yapılacak.

Çin seyahatinin ardından yatırımları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bu kapsamda 202 Cadde’de incelemelerde bulundu ve daire müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 202 Cadde’nin toplam 3 kilometreden oluştuğunu ve ISBAŞ ile Adliye’yi birleştiren önemli bir yol ağı olduğunu ifade etti.

Bu caddeyi de bir yaşam alanına çevirmek istediklerini anlatan Belediye Başkanı Günaydın, bu kapsamda kaldırımlarda farklı bir uygulama yapacaklarını dile getirdi. Kaldırımın her iki tarafının ağaçlandırılacağının ve ortasının da bisiklet yolu ve yaya yolu olarak yapılacağını ifade eden Günaydın, “202 caddemizi geliş gidiş olarak altyapısı ve dayanıklı asfaltı ile geleceğe teslim etmek istiyoruz. Bu caddemiz geleceğin yeni bir ihtiyacını tam anlamıyla karşılayacak. Bu caddemiz Gökkubbe ile de entegreli bir yol halini alacak. Gökkubbe’yi yaşatacak ve ulaşımını sağlayacak. Isparta için bir değişim ve hareket çalışması gerçekleştiriyoruz. Isparta’ya özellik ve marka katmak istiyoruz. Şehrimizi markalaştırmak için yatırımlarımızla yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.
Çalışmaların hızlı, kaliteli ve ekonomik bir şekilde sürdürüldüğünü aktaran Başkan Günaydın, 202 Cadde’nin de belirtilen tarihten 3 gün erken bittiğine değindi. Belediye ekiplerinin performansından ve performanslarının her geçen gün artarak devam etmesinden dolayı mutluluk duyduğunu aktaran Günaydın, çalışmaları büyük bir özveri içerisinde gerçekleştiren belediye çalışanlarını da kutladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.