Isparta Motor Sporlarının Merkezi Olacak

Isparta Motor ve Otomobil Sporları Kulübü yönetimi yeniden belediye başkanlığına gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Isparta Motor Sporlarının Merkezi Olacak

Ziyaretin ardından IMOK’a büyük bir sürprizlerinin olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, “Sizler için çok büyük bir Hobi Park yapacağız. Bu Hobi Park’ta kros, off-road ve bunun gibi birçok motor sporlarının yapılabilecek ve diğer sporsal faaliyetler gerçekleştirilebilecek” dedi.

Yeniden 3. Dönem belediye başkanlığı koltuğuna oturarak tarih yazan Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulunan ve yapılacak çalışmalarda başarılar dileyen Kulüp Başkanı Fatih işçi, Kulüp Yöneticileri Ufuk Güneştepe ve Koray Küçükgülbahar, yapımı için söz verilen yarış pisti Günaydın’a için iyi dilek ve temennilerde bulundular. Günaydın, yarış pistinin yapımı ve proje konusunda Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk’e tam yetki ile görevlendirdiğini belirterek büyük müjdeyi bir de Şanlıtürk’ten duymalarını istedi.

“BİZ JANT BULDUK, ŞİMDİ BUNDAN ARABA YAPIYORUZ”
Büyük proje hakkında büyük müjdeler veren ve bu projenin Türkiye’de bir benzerinin daha bulunmadığını belirten Şanlıtürk, “Hem off-road, kros, hem de drag yarış pistinin bir arada bulunduğu bir şehir Türkiye’de yok. Siz bizlerden sadece yarış pisti istediniz biz sizler için hobi park yapıyoruz. Biz gelecek yıl yazına kadar bu projeyi tamamlayacağız. Önceliğimiz drag pisti. Biz bir jant bulduk ve şimdi araba yapıyoruz” dedi.

“BEKLENEN DRAG PİSTİ HAZİRAN’DA BİTİYOR”
Mevcut yapılması istenen drag pistinin Haziran ayı içerisinde tamamlanacağını dile getiren Şanlıtürk, “Pistinizle ilgili stabilize çalışmaları tamamlanıyor. Şuanda çok az bir kısmı kaldı. Sizin pistinizin dayanıklı olması için yolun da iyice oturmasını bekliyoruz. Stabilize çalışmaları mayıs ayının başında bitecek ve mayıs ayı içerisinde de normalinden kalın bir asfalt yapacağız. Tam bir kilometre uzunluğunda bir asfalt olacak. Bunun 402 metresi normal yarış için geri kalan hafif virajlı alan ise yavaşlama mesafesi olacak. Ve hemen yan yolundan da yarışı tamamlayan yarışçılar geri dönecekler. Ortada beton bloklar olacak kenarlarda da uzun yollarda karşımıza çıkan saç bariyerler olacak. Bu yapacağımız pist sadece bu yıl için olacak” şeklinde konuştu.

HOBİ PARK ADRENALİN TUTKUNLARI İÇİN OLACAK
Ağustos aynıdan sonra büyük projenin yapımına start vereceklerini ve bu projenin Türkiye’de örneğinin bulunmadığını belirten Şanlıtürk, “Gelecek yıl iç ise daha büyük bir projemiz var. Bu yarış pistinin hemen üzeninde boş bir alan var. Biz bu alanı değerlendirerek oraya Hobi Park yapacağız. Yani bu yıl sadece yarış pisti, gelecek yıl ise uzaktan kumandalı otomobil pisti, uzaktan kumandalı helikopter pisti, gerekli rampalar ve parkur eklenmiş olan kaykay pisti, bu alanların hemen üzerinde ise DSİ su kanalı var. Bu kalanın etrafında yaklaşık 2 kilometrelik, gidiş geliş olarak hesaplandığında ise 4 kilometrelik bir alan var. O alana ise parkurlu bir biçimde hem kros hem de off-road alanı yapacağız. Ayrıca burada düzenlenen yarışların kalma sorunları olmaması için bir de kamp alanı yapacağız. İşte tam burada ise Isparta’mızın farkı ortaya çıkacak ve bütün bu alanların bir arada olduğu tek şehir olarak Türkiye’de öne çıkacak” açıklamasında bulundu.

TÜM TÜRKİYE BU PİSTİ KONUŞUYOR
Gazeteniz Demokrat’ın gündeme getirdiği ve daha sonra Hürriyet Akdeniz Gazetesine taşıdığı haberin ardından bu konunun tüm Türkiye’de yankılanmaya başladığını bildiren Şanlıtürk, pist açılışında ünlü ralli şampiyonu Volkan Işık’ın da katılmak istediğini belirtti. Volkan Işık’ın Volkicar araçlarını Isparta’ya getirerek açılışta bulunacağını kaydeden Şanlıtürk, “İşin garip noktası ise Demokrat Gazetesi ile gençlerimize müjdelenen haber ile tüm Türkiye’nin haberi oldu ve bize şuanda birçok otomobil sporları ile ilgilenen kulüp ve ünlü yarışçılardan telefonlar geliyor. İstanbul’dan, Eskişehir’den, Bursa’dan ve Antalya’dan kulüpler arıyorlar. Türkiye ralli şampiyonu Volkan Işık’ın ekibi bizlere telefonla ulaşarak açılışa katılmak istediklerini belirttiler. Bizler pistimizin daha hazır olmadığını belirttik ve bizden haber beklediklerini belirterek, kendi üretimleri olan Volkicar’ı burada kullanmak istediklerini söylediler. Biz bu ilk aşamadaki pistimizi Haziran ayı içerisinde tamamlayacağız ve Gül ve Halı Festivali’nde bu yarış pistimizde özel etkinlikler düzenleyeceğiz. Farklı klasmanlarda kupa yarışları düzenleyeceğiz. Bu yarışlarda yine dikkat çekici olacak” diye konuştu.

“HOBİ PARK, İSTANBUL PARK GİBİ OLMAYACAK”
Hobi Park’ın kaderinin 2005 yılında yapılan ve 2012 yılında Grand Prix takviminden çıkarılan İstanbul gibi olmayacağını altını çizen Şanlıtürk, “Biz ilk yıl için bu projeyi küçük tuttuk. Gelecek yıl daha büyük bir proje hazırlamamızın nedeni ise bütün spor faaliyetlerinin bir arada bulanarak birbirini tamamlamaları. Yani bugün İstanbul’daki yarış pistine baktığımızda, pistin durumu vahim. Yani ne yarış düzenleniyor ne de ayakta durabilecek bir durumu var. Bizler de birbirlerini tamamlayan bir alan ile halkımıza hizmet vereceğiz. Tek bir alana bağlamayarak tüm sporların yapılabildiği bir alan olacak bir proje gerçekleştiriyoruz. Biz burada gerektiğinde voleybol, basketbol gibi turnuvalar da düzenleyeceğiz. Gerektiğinde buraya yarış için gelen ekipler buraya kendi çadırlarını kurarak etkinlikler bitene kadar kamp da yapacaklar. Bizim yapacağımız pist uluslar arası olmasa bile ulusal düzeyde olacak” şeklinde konuştu.

GÖKÇAY MESİRELİĞİNİN TAM İKİ KATI BÜYÜKLÜKTE
Büyüklüğü Gökçay Mesireliğinin tam iki katı olacağını ve bu proje alanın yüz ölçümünün 100 bin m2 olduğunun altını çizen Şanlıtürk, “Bu proje her dalı kendi içerisinde barındıracak ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyacak. Bu projemizin can alıcı noktası ise Hobi Park’ın yapılacağı alan tam tamına 100 bin metre kare. Büyüklüğünü örnekle gösterecek olursak, Gökçay mesireliği tam 50 bin metre kare. Buna göre büyüklüğü Gökçay’ın tam iki katı olacak. Bizim bu büyük projeye bu yıl başlayamamamızın nedeni ise pistimizin yapıldığı hemen yan alanda bir arsa var ve bu arsada vatandaşımızın ekini var. Bundan dolayı Ağustosta ekinlerini toplaması ile birlikte direkt çalışmalara başlayacağız ve hedefimiz 2015 yılı yazı aylarına kadar büyük projemizi tamamıyla faal duruma getireceğiz. Şuanda ilk hedef olarak bu yaz için yarış pistini yapacağız” ifadesini kullandı.

CEM KOÇAK/DEMOKRAT GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.