Isparta Müftülüğü’ne

Isparta Müftülüğü’neBayram Şahin atandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2018 10:50
Isparta Müftülüğü’ne

Ramazan ayı öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı aralarında Isparta’nın da bulunuduğu 22 ile yeni müftü ataması yaptı.


Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’na Başkanlık Vaizi olarak atanan İl Müftüsü Galip Akın’ın yerine yaklaşık 8 ay sonra atama yapıldı. Uzun süredir boş olan ve Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner’in vekalet ettiği İl Müftülüğüne Kocaeli Müftü Yardımcısı Bayram Şahin atandı.
ATAMA KARARNAMESİ
RESMİ GAZETEDE
YAYINLANDI…
Aralarında Isparta’nın da bulunduğu 22 ile müftü müftü atanmasına ilişkin atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığında birinci derece kadrolu 22 ile yeni müftü atandı. Sözkonusu kararname ile Isparta İl Müftülüğüne Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin atandı. Atama kararı doğrultusunda yeni atanan il müftüleri şöyle:
“Siirt İl Müftülüğüne Ahmet Altıok, Karabük İl Müftülüğüne İlyas Yılmaztürk, Adıyaman İl Müftülüğüne Mehmet Taşçı, Bingöl İl Müftülüğüne Muharrem Genç, Iğdır İl Müftülüğüne Mustafa Tekin, Artvin İl Müftülüğüne Hasan Güneş, Kırşehir İl Müftülüğüne Mehmet Yaman, Ağrı İl Müftülüğüne Tandoğan Topçu, Tunceli İl Müftülüğüne Aşır Durgun, Balıkesir İl Müftülüğüne Ramazan Topcan, Isparta İl Müftülüğüne Bayram Şahin, Konya İl Müftülüğüne Ahmet Poçanoğlu, Bayburt İl Müftülüğüne Hasan Başoğlu, Tokat İl Müftülüğüne Ömer Faruk Bilgili, Düzce İl Müftülüğüne Hüseyin Can, Aydın İl Müftülüğüne, Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane İl Müftülüğüne Osman Ayas, İzmir İl Müftülüğüne Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Sivas İl Müftülüğüne Yusuf Akkuş, Trabzon İl Müftülüğüne Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Çankırı İl Müftülüğüne Bürhan Keleş, Diyarbakır İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır."

ISPARTA’YA ATANAN
MÜFTÜ BAYRAM
ŞAHİN’İN ÖZGEÇMİŞİ…
01.01.1959 tarihinde Trabzon-Çaykara Çambaşı Köyünde dünyaya gelmiştir.
İlköğrenimini Çambaşı Köyü İlkokulunda tamamlamıştır.
Hafızlığını babasından yapmıştır.
Bir süre medrese usulü Arapça okumuştur.
Orta öğrenimini Giresun İmam-Hatip Lisesinden 1976-1977 öğretim yılında mezun olarak tamamlamıştır.
Aynı yıl kısa bir süre Rize ili Ardeşen ilçesi Merkez Camii İmam-Hatipliği görevinde bulunmuştur.
1977 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanmış ve 1981 yılında mezun olmuştur.
Son bir yıl Üsküdar ilçesi Örnek Mahallesi Esatpaşa Çiftliği Camii İmam-Hatipliği görevini sürdürmüştür.
1981 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Aydın Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği görevine atanmıştır.
1989 yılına kadar Aydın Lisesi, Aydın İmam-Hatip Lisesi, Atça Lisesi, Nazilli İmam-Hatip Lisesi, İstanbul Kartal Ticaret Lisesi, Pendik İmam-Hatip Liselerinde meslek dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalışmıştır.
8 yıl öğretmenlik yapmıştır.
1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı yazılı ve sözlü müftülük imtihanını kazanarak Antalya Diyanet Eğitim Merkezinde düzenlenen altı aylık seminerin ardından Hakkari ili Yüksekova ilçesi ilçe müftülüğüne müftü olarak tayin olmuştur.
1989-1993 yılları arası bölgenin en zor şartlarında görevini sürdürmüştür.
Aynı yıl Rize Hemşin müftülüğüne naklen atanmıştır.
Adı geçen ilçede dört ay görev yaptıktan sonra 1993/1999 yılları arasında Almanya Frankfurt Başkonsolosluğu sorumluluk bölgesinde yurtdışı görevinde bulunmuştur.
Kısa bir süre Hemşin vaizliği görevinin ardından Kırklareli-Pehlivanköy İlçesine müftü olarak naklen atanmıştır.
Pehlivanköy’de de yedi yıl müftülük görevinde bulunmuştur.
20.07.2006 tarihinden itibaren Almanya Stuttgart Başkonsolosluğu bölgesindeki Sindelfingen Ulu Camii Din Görevlisi olarak göreve başlamıştır.
Stuttgart Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğinin uzun süre münhal kalmasından dolayı, Diyanet İşleri Başkanlığıın onayı ile yeni ataşe tayin olana kadar 14 ay boyunca Din Hizmetleri Ataşeliği görevini vekâleten sürdürmüştür.
06.09.2012 tarihinde Çerkezköy Müftüsü olarak tayin olmuştur.
08.04.2013 tarihinden itibaren Kocaeli İl Müftü Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
Evli ve dört çocuk babasıdır.
İyi derecede Arapça, orta derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.