Isparta MÜSİAD'dan Almanya Çıkarması

Isparta MÜSİAD'dan Almanya Çıkarması

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 15:39
Isparta MÜSİAD'dan Almanya Çıkarması

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesinin Mayıs ayı Dost Meclisi toplantısında Almanya ile Türkiye arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmak için birlikte yapılabilecek çalışmaların, araştırmaların, projelerin ve organizelerin gerçekleştirilmesinin amaçlandığı program düzenlendi.

Toplantıya KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım ve İno Teknoloji Bilişim, Danışmanlık, Mühendislik, Eğitim Hizmetleri Havacılık Dış Ticaret Limited Şirketi yetkilileri katıldı. Almanya Düsseldorf KOSGEB destekli Eşleştirme Merkezinin tanıtımı, Isparta’da İhracatın artırılması için gerekli çalışmalar ve faaliyetler hakkında üyeler bilgilendirildi. Almanya ve Türkiye arasında etkin bir iş birliği kurulması, desteklenmesi ve geliştirilmesi için birlikte organizeler yapılması, Almanya’dan gelen iş adamlarının sektörlerine göre tanışmalarının sağlanması, karşılıklı iş imkânları konusunda değerlendirmeler yapılması, potansiyel işbirlikleri yapabilecekleri Alman firmalar ile Türk firmaların “bire-bir” görüşme imkânları ve zeminleri hazırlanması, Türkiye piyasalarında Almanya’dan iş görüşmesine gelen Kobilerin ürettikleri malların tanıtılması, satılmasına yardımcı olmak, İşletme sahibi ve üreticilerin karşılaşabilecekleri tüm olası güçlüklerin giderilmesine yardımcı olunması, ekonomik ilişkileri ve yeni ticari ortaklıklar kurabilmek için Almanya’da ve Türkiye’de birlikte seminer, konferans ve tanıtım gibi faaliyetlerde bulunulması, yeni yatırımların ve iş birlikteliklerinin desteklenmesi amacıyla karşılıklı ihtiyaç duyulan ticari, sınai ve ekonomik alanlarında ticari kanun ve yönetmelikler konusunda bilgi alışverişinde bulunmak, Türkiye’de ve Almanya’da fiziki ticari alanlar oluşturulabilmesi projeleri kapsamında, ithalat ve ihracat yapılabilmesi için, daimi sergi alanlarının kurulmasına, katılımcı bulunmasına ve sürekli ziyaret edilmesine destek verilmesi, Türkiye’ye ve Türkiye’den hangi ürünlerin alınması ve satılması konularında Pazar araştırmaları ve özellikle ihtiyaç analizi konularında bilgilendirme yapıldı. Eşleştirme Merkezi kapsamında verilen KOSGEB destekleri başta olmak üzere diğer destekler, yatırım destekleri, ihracat destekleri, fikri ve sinai mülkiyet hakları ve benzeri konularda bilgi alışverişinde bulunuldu. Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru-cevap şeklinde tamamlandı. 

Bu çalışma neticesinde ilimizden Almanya’ya ihracatın artırılması noktasında gerekli çalışmalar yapılması için Isparta MÜSİAD Şubesi ile  Almanya Düsseldorf KOSGEB destekli Eşleştirme Merkezi arasında protokol imzalanmıştır. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.