Isparta Narkotik Köpeği ZEUS Basına Tanıtıldı

Isparta Narkotik Dedektör Köpeği ZEUS Basına Tanıtıldı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2011 12:02
Isparta Narkotik Köpeği ZEUS Basına Tanıtıldı

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, bugün 1,5 yaşındaki Belçika ırkı ZEUS isimli narkotik dedektör köpeğini tanıttı.

Ahmet Zeki Gürkan Yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Uyuşturucu maddelerin kullanımı, bulundurulması, nakli ve ticaretini önlemek amacı ile yapılan çalışmalara önemle devam edilmektedir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu tür maddelerden uzak tutulması amacı ile eğitim çalışmalarımıza devam edilirken, bir taraftanda bu tür suçları işleyerek insanlığa zarar veren ve bu suçlardan kazanç sağlayan uyuşturucu tacirleri ile mücadelemiz devam etmektedir.

07.01.2011 tarihinde 3,5 aylık eğitim kursunu başarı ile tamamlayan 1,5 yaşındaki Belçika ırkı ZEUS isimli narkotik dedektör köpeği uyuşturucu ile mücadelenin daha etkin sürdürülebilmesi amacı ile Isparta Emniyetine katılmıştır.

ZEUS Isparta da görev yapmaya başladıktahn 2 gün sonra narkotik büro görevlilerimizle katıldığı ilk operasyonda, 6 kg uyuşturucu madde yakalayarak büyük bir başarı sağlamıştır.

Dedektör köpeğimiz çevre illerde de görev alarak bölgemzide uyuşturucuya geçit vermeeycektir” dedi.

Daha sonra basın mensuplarına gösterilen ZEUS isimli köpek, biri uyuşturucu saklı, diğerinde bulunmayan 2 ayrı araç ta yapılan tatbikatta, içinde suyuşturucu madde saklı bulunan aracı ve içindeki uyuşturucuyu tesbit etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum