Isparta Nükleer Tıp Merkezi Hizmete Girdi

Isparta Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ve 2 milyon liraya mal olan nükleer tıp merkezi, hizmet vermeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2012 16:39
Isparta Nükleer Tıp Merkezi Hizmete Girdi

Isparta Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ve 2 milyon liraya mal olan nükleer tıp merkezi, hizmet vermeye başladı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın, merkezin 7 gün 24 saat esasına göre Isparta ve bölgesine hizmet vereceğini ve vatandaşlardan ekstra hiç bir ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Şevket Demirel Kalp Merkezi'nin eski binasında hizmete giren merkezin 2 milyon liraya mal olduğunu belirten Aydın, vatandaşların merkeze randevu almadan gelebileceklerini kaydetti. Aydın, "Isparta'ya böyle bir merkez kazandırdığımız için mutluyuz" dedi.

Merkezin özellikle Isparta'da sıklıkla görülen guatr rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisinde önemli rol oynayacağını ifade eden Aydın, "Zehirli guatrları nükleer tıp merkezimizde tedavi ediyoruz. Sadece bunlarla sınırlı değil, diğer bütün organların özel görüntüleme yöntemlerini hastanemiz bünyesinde yapacağız" diye konuştu.

Nükleer Tıp Merkezi Uzmanı Dr. Yadigar Kılıçkaya ise merkezde tedavi aşamasında hastaya verilen radyoaktif maddenin hiç bir yan etkisi olmadığının altını çizerek, 30 günlük bir bebeğin bile merkezde tedavi edilebildiğini ifade etti.

Kılıçkaya, "Buraya gelen hastaların hiç bir radyasyona maruz kalmayacaklarını bilmelerini istiyorum. Geçtiğimiz günlerde 30 günlük bebeğin bile tedavi sürecini başlattık. Yani bu tür rahatsızlıkları olan hastalarımız radyasyona maruz kalacakları endişesi taşımasınlar. Gönül rahatlığıyla merkezimizde tedavi olabilirler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.