Isparta Ödediği Verginin Karşılığını Alıyor

Isparta Ödediği Verginin Karşılığını Alıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2016 16:11
Isparta Ödediği Verginin Karşılığını Alıyor

27. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Defterdar Vekili Esin Ertürk, beraberinde ki heyetler Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret ederek hafta hakkında bilgi verdi.

Konuşmasına Şehitlerimizi anarak başlayan Vali Vahdettin Özkan;

ŞEHİTLEMİZE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
“Tabi gündem Türkiye gündemidir, gündemdeki hususlardır özellikle memleketimizdeki asayişin temini, kamu güvenliğinin sağlanması, memleketin birliği ve bütünlüğü ile ilgili mücadelemizde maalesef şehitlerimiz var. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Memleketin birliği bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden bu kahramanlara hepimiz şükran borçluyuz. Yaralılarımız var onlara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.

VERGİ BİLİNCİ ÇOK ÖNEMLİ
Vergi bilincini geliştirmek, verginin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesini sağlamak, kamu finansmanında kullanılacak kamu gelirlerinin oluşturulması açısından oldukça önemli. Vergi haftasının Isparta ilimize, bütün mükelleflere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizdeki bütün kamu harcamalarının finansmanı için gereken kamu gelirlerinin sağlıklı ve adaletli bir şekilde toparlanması ile ilgili Maliye Bakanlığımız öteden beri çok iyi bir performans sergilemektedir. Bakanlığımızın, kamu birimleri boyutunun yanı sıra aynı zamanda mükellef boyutunu da düşünerek bir mekanizma oluşturması ve sunması ayrı bir önem arz ediyor.

Özellikle, üretim yapan, emek sarf eden, alın teriyle kazanç sahibi olan vatandaşlarımızın belli oranda gönüllü olarak vergiyi paylaşması yönündeki mekanizmalar ve yönlendirmelerde çok ehemmiyetli. Çok ciddi ve hukuki alt yapısal ve kurumsal gelişmeler sayesinde vatandaşlarımızın bu yöndeki bilinci çok iyi bir seviyeye geldi diyebiliriz.

GELİŞMİŞLİĞİN KRİTERİ
Isparta’mızda artık bu geçerli. Vatandaşlık kültürünün pekişmesi, benimsemesi olan vergi sorumluluğu ve vergi vermenin manevi hazzı; gelişmiş toplumların bir kriteri olarak görülmektedir. Vatandaşlarımızın ve mükelleflerimizin kazandığının vergisini yatırdıktan sonraki duyduğu haz duyuyor ayrı bir toplumsal zenginliğimizdir. Kamu yararının gözetilmesi, kamu işlerinin yürütülmesindeki hassasiyet kadim medeniyetimizin de bir ifadesidir. Standartların gelişmesi izlenebilir bir sistemin oluşması evrensel anlamdaki gelişmeler hep takip ediliyor.

Isparta Ödediği Verginin Karşılığını Alıyor
Isparta’da da nitelikli kamu yatırımları hizmetleri verilmekte. Sağlık ve eğitim yatırımlarının yanı sıra ulaşım ve kırsal alt yapının iyileştirilmesi dahil çok geniş yelpazede hizmetler sunulmaktadır. Vatandaşlarımız bundan memnuniyet duymaktadır. Nitekim bilimsel kriterler esas alınarak yapılan ölçümlemelerde ve TUİK verilerine göre de yaşam memnuniyet endeksinde ilimiz ön sıralarda bulunmaktadır. Bu; özellikle Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın kadirşinaslığının ve teşekkür etme bilincinin bir ifadesidir. Bu aynı zamanda hükümetimizin istikrarlı bir şekilde uyguladığı ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırıcı araçlarını ilimizde etkin şekilde uyguluyor olmasının da göstergesidir. Bunun somut örnekleri ne baktığımız zaman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Isparta merkezli olarak kurulmuş, toplam 12 ilde kurulmuş olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ise 1,5 yıllık sürede 170 Milyon TL yatırım yapmış ve bunun %65’i hibe. Bu desteklerin finansal aracı şüphesin vatandaşlarımızın ödediği vergilerlerdir, bu anlamda da vatandaşlarımıza ve mükelleflerimize teşekkür ediyoruz.

MÜKELLEFLERE TEŞEKKÜR
Diğer illerde olduğu gibi ilimizde de vergi bilinci yerleşmiş ve pekişmiştir. Tahakkuk ve tebliğ edilen meblağın büyük bir kısmı tahsil edilmiştir. İlimizdeki tüm mükelleflere teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarda fedakarlık yapan maliye, vergi dairesi ve defterdarlık personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

BASINIMIZ BİLİNÇ OLUŞTURMADA ÇOK ETKİLİ
Vergi bilinci ile ilgili kamuoyunda farkındalığın oluşturulması açısından basınımıza da büyük görevler düşmektedir. Kamu kaynaklarının korunması, izlenebilmesi, kamu gelirlerinin toplanması yönünde vatandaşlarımızın bilinçlenmesinde Isparta yerel basını büyük bir özveriyle hassas şekilde haberler çalışmaktadır. Basınımıza da teşekkür ederiz. Tekrar vergi haftasının hayra ve berekete vesile olmasını diliyor, vergi haftanızı kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.