Isparta Olası Bir Depreme Hazır Değil!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “Bizi bekleyen depremler var ve biz ne yazık ki depreme hazır değiliz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2020 10:51
Isparta Olası Bir Depreme Hazır Değil!

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcilik Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Korkmaz, Isparta için en önemli konunun deprem olduğunu söyledi.

Isparta’yı bekleyen depremlerin olduğunu belirten Korkmaz “Bizi bekleyen depremler var ve biz ne yazık ki depreme hazır değiliz”dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcilik Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Korkmaz şöyle konuştu: “En önemli konu deprem. Bizi bekleyen depremler var. Biz depreme hazır değiliz. Gülistan Mahallesi’ne baktığımızda binalar güzel ama sadece bir adada kalıyor. Bir adanın haricine çıkamayınca da işler iyiye gitmiyor. Bunları aşmamız lazım. Biz kentsel dönüşümde riskli alan ilan etmeden mahalle bazlı girelim diyoruz.

- Riskli alan ilan ettiğimiz anda işin içine TOKİ giriyor. TOKİ iyi, güzel ama biz yerel müteahhitleri de düşünmek zorundayız. Türkiye’nin bir gerçeği: Toki. Toki öncesi Kiptaş, Kiptaş öncesi Belmaş… Biz Isparta’da dar gelirliye konutu 90’lı yıllarda uyguladık. Elimizde Belmaş gibi bir cevherimiz var. Mahalle bazlı kentsel dönüşüme girelim ama bunu yerel müteahhitlerle çözelim.

- Isparta’da %25-%30 olan kat karşılığı inşaat oranları %60’lara çıktı. Bir bina yapıyorsun, binanın yarını mal sahibine veriyorsun, diğer yarısıyla hem maliyeti çıkarıyorsun hem kar yapıyorsun. Bu da daire maliyetlerine yansıdı. Bu maliyet geldi. Birde buna zemin maliyeti binerse biz kaçacak nokta arıyoruz. Bizim için en büyük sıkıntı bu”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum