Isparta Orman Yangınları İçin Seferber Oldu

Son 10 yılda 332 orman yangını yaşayan Isparta’da konuyla ilgili olarak 2014 yılı Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda Isparta’nın Orman Yangını Eylem Planı değerlendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2014 19:02
Isparta Orman Yangınları İçin Seferber Oldu

Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Cömert, Emniyet Müdürü Mehmet Or, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammer Arabacı, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan ve çok sayıda daire müdürü katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Vahdettin Özkan, “Her kurum kendi üzerine düşen görevi bilmesi lazım. Kimin hangi kurumla iletişim halinde olacağını bilmesi önemli. Bu toplantıda bu konuları değerlendireceğiz.



Isparta orman yangınları açısından, risk açısından önemli bir bölge. Riski yüksek alanlarımız var. Bu anlamda çalışma yürüten görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, görevi başında şehit düşenleri anıyoruz” dedi.

Orman konusunun önemli bir vatandaşlık görevi olduğuna işaret eden Vali Özkan, “Orman yangınları konusunda görülen riskleri, emareleri hızlı bir şekilde ilgililere iletmek çok önemli bir mesele. Olay öncesinde yapılan çalışmalar da bir o kadar önem taşıyor. Bu yüzden birimler arasında koordinasyon oluşmak önem arz ediyor. Ekolojik sistemin korunması ve tehlikelerin bertaraf edilmesi önemli” diye konuştu.

Vali Özkan’ın konuşmasının ardından Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci Bölge Müdürlüğü açısından rakamsal bazı verileri paylaştı.
Isparta’da son 10 yılda 332 adet orman yangını meydana geldiğini kaydeden Değirmenci, “bu yangınlarda 393 hektar orman alanı zarar gördü. 2013 yılında 48 adet orman yangını meydana geldi. Bu yangınlarda ise 25 hektar alan zarar gördü. 2014 yılı verilerine göre ise 6 adet orman yangını yaşadık. 3 hektar ormanlık alan 2014 yılı içerisinde zarar gördü” dedi.



Yangına müdahale süreleri hakkında da bilgiler veren Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, “2009 yılında 36 dakika, 2010 yılında 27 dakika, 2011 yılında 23 dakika 2012 yılında 24 dakika ve 2013 yılında ise 15 dakikadır” diye konuştu.

Değirmenci, son 4 yılda 411 adet orman dışı kırsal alan yangınına müdahale edildiğini kaydederek 301 hektar kırsal alanın bu yangınlardan zarar gördüğünü de sözlerine ekledi.

İŞTE ORMANLARIMIZIN KAHRAMANLARI HABERİ İÇİN TIKLAYIN


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum