Isparta Polis Teşkilatı Danimarka’da Tanıtıldı

Isparta İl Emniyet Müdürü Mehmet Or' Danimarka'da Isparta Polis Teşkilatını tanıttı. Aynı zamanda İPA (Uluslararası Polis Birliği) üyesi olan Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Avrupa’da en iyi şekilde tanıtıldı.

Yayınlanma:
Isparta Polis Teşkilatı Danimarka’da Tanıtıldı

Danimarka'da gerçekleştirilen ziyaretler, ikili görüşmeler ve proje hakkında bilgiler veren Isparta Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “ Küreselleşen dünyamızda sosyal ve toplumsal hayatta meydana gelen değişimlere ilave teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği yenilikler, suçların da daha profesyonel işlenmesine, organize ve sınır aşan hal almasına yol açmıştır. Günümüzde suçluların kullanmış oldukları yöntem ve stratejiler de bu paralelde değişiklikler göstermektedir.

Yaşanan bu gelişmeler, ülkeleri özellikle sınır aşan suçlar ve suçlularla mücadelede işbirliği yapmaya ve ortak stratejiler geliştirmeye yöneltmiştir. Türk Polis Teşkilatı olarak bugün, diğer ülkelerle imzalanmış olan çok sayıda ki metinler kapsamında yabancı polis teşkilatları ile gerek ikili, gerekse çok taraflı işbirliği faaliyetleri başarı ile yürütülmekte ve bu çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır.



Bu doğrultuda, Türk Emniyet Teşkilatı dünya çapında polislerin gönüllü katılımıyla kurulmuş en büyük uluslararası meslek örgütlerinden biri olan Uluslararası Polis Birliği (IPA)’nın bir üyesi olarak 2000 yılından bu yana etkin bir şekilde faaliyette bulunulmaktadır.

1950 yılında İngiltere’de kurulan ve 5 ülke ile yola çıkan IPA ya bugün 62 ülke üyedir. Halen dünya çapında 400.000 üyesi olan IPA en büyük meslek birliğidir. NGO Sivil Toplum Kuruluşu olarak Birleşmiş Milletler ’de temsil edilmekte olan IPA, Avrupa Birliği Sosyal Komisyonlarında Meslek Kuruluşu Olarak yer almaktadır.

IPA Türkiye Başkanlığı, Uluslararası Polis Birliği’nin ilkelerine uygun olarak çeşitli programlar düzenleyerek Türk Emniyet Teşkilatı mensupları ile diğer ülke Emniyet mensuplarının ırk, dil, din, cinsiyet ve rütbe ayrımı gözetmeksizin kaynaşmalarını sağlamakta, dünya barışının korunmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.



IPA ile arzulanan, üyelerine yönelik sosyal kültürel, sportif ve eğitsel faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra, Emniyet Teşkilatı personelinin tüm dünya polisleri ile işbirliğini sağlamak ve evrensel değerleri yerleştirebilmektir. Bu amaçlar doğrultusunda üyelerine yönelik olarak sosyal, kültürel, sportif ve eğitsel alanda birçok faaliyet düzenleyen IPA,81 ilimizde örgütlenerek çalışmalarını sürdürmektedir.

Isparta İl emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde IPA Isparta Şubesi 2010 yılında kurulmuştur. Avrupa ülkeleri ile ikili işbirliği projeleri kapsamında ilk olarak Almanya Hassen Eyaleti polis teşkilatı ile başlayan serüven Alman Heyetinin ilimizi ve iki personelimizin Frankfurt ziyaretleri ile devam etti. Geçtiğimiz yıl 10 Nisan Polis Bayramı kutlamaları kapsamında Danimarka Kopenhag Emniyet Müdürlüğü ikili işbirliği kapsamında Batı Kopenhag İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Türk Asıllı Danimarka vatandaşı, polisi Mustafa Demirtaş ailesi ile programlarımıza katılarak bir hafta süreyle ilimizde misafir edilmiştir.



Ülkemizde ve ilimizde karşılaştığı ilgiden son derece mutlu olan Mustafa Demirtaş izlenimlerini Danimarka İPA başkanlığı yetkilileri ile paylaşmış, İPA News dergisinde ve Danimarka yerel medyasında geniş yer bulmuştur.

Bu diyalog ve işbirliğini daha ileri seviyeye taşımak isteyen Danimarka Kopenhag İPA seksiyonu Müdürümüz Mehmet Or’a hitaben bir davet mektubu göndererek ilimizden belirlenecek İPA heyetini Danimarka ya davet etmiştir.

İl emniyet Müdürümüz Başkanlığındaki delegasyonumuza Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar ve Hudut İltica Dairesi Başkanı Sayın Hayati ŞAHİN in de katılımı ile 21 Mayıs-24 Mayıs tarihlerinde ziyaret gerçekleşmiştir.

21 Mayıs Günü yağmurlu bir Kopenhag sabahında Kastrup Havalimanında, Kopenhag İPA Başkanı Finn Mansson ve Mustafa Demirtaş tarafından karşılanan heyetimiz ziyaretlerine T.C Kopenhag Büyükelçiliği Emniyet Müşaviri Sayın Cuma Ali Aydın ile başladı.
Heyetimizi makamında kabul eden Sayın Aydın program süresince delegasyonumuza eşlik ettiler.



Türkiye nin Danimarka Nezdinde temsilcisi Büyükelçi Sayın Ahmet Berki Dibek konutunda delegasyonumuzu Kabul ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,işbirliğinin gelişimi ve devamının sağlanmasında desteklerini açıklamıştır.

Meslektaşlarımız ile tanışma fırsatı bulan heyetimiz Batı Kopenhag Emniyet Genel Müdürü Kim Christiansen,BAtı Kopenhag IPA Başkanı Finn Mansson,Emniyet Amiri Paul Jacobsen,Claus Fuglstrom ile Polis Merkezlerini,Brondby Polis Okulunu,merkez ve taşra teşkilatlarını ziyaret ettiler.

Heyetimizin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren meslektasşlarımız çalışma sistemlerinden,teknolojik alt yapılarına,hukuki sorumluluk çerçevesinden trafik uygulamalarına kadar sektörümüz hakkında bilgiler paylaştılar.

Türk Polis teşkilatının uygulamaları hakkında bilgiler veren heyetimiz Kopenhag Polis Teşkilatına gösterdikleri ilgi ve konukseverlik ten ötürü teşekkür ederek kendilerini ilimize davet ettiler.

Önümüzdeki dönemde başta Avrupa Birliği Projelerinde işbirliği sağlayacak,twinnig(Eşleştirme)uygulamalrı ile bilimsel alt yapılı çalışmalar yürütme konusunda görüş birliğine varılmıştır.

Tarihi turistik yerleri ile meşhur Kopenhag sokaklarında keyifli günler geçiren heyetimiz veda yemeğinde Avrupadaki gururumuz Mustafa Demirtaş a misafir oldu.

Ailesi ile bizlere gösterdiği ilgi ve alakaya,konukseverliğe teşekkür eden Sayın Müdürümüz kendilerini ilimize davet ederek sağlanan diyalog ortamının devamı adına Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü katkıyı sunacağını belitti”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.