Isparta Polisinden Sünnet Konvoyu

Isparta'da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yurdu'da kalan 6-12 arasında değişen 18 çocuk, sünnet ettirildi. Çocukların sünnet konvoyu işini ise polis üstlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2011 12:13
Isparta Polisinden Sünnet Konvoyu

SHÇEK'da kalan 18 çocuk, pazartesi günü özel bir hastanede sünnet ettirildi. Yetkililer İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurup, "Normal sünnet düğünlerinde olduğu gibi bu çocuklarımıza da sünnet gezisi yaptıralım" isteminde bulundu. Bu talebe, "Olur" veren Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve Asayiş Şubesi ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine, "Sünnet konvoyu yapalım" talimatı verdi. Isparta Polisi, araçlı ekipleriyle sünnet çocuklarını yurttan alıp şehir turu attırdı. 

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekiplerinin de her türlü maddi ve manevi destekte bulunduğu çocuklar, polis araçlarında keyifli bir gün geçirdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorlu ekipler sünnet konvoyuna eskortluk yaparken, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı resmi ekip arabaları da 'düğün arabası' oldu. Isparta polisi, siren ve klaksonlarla kimsesiz miniklere düğün konvoyu oluşturdu. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altunay, çocukların sünnet gezisi işini polisin üstlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Altunay, "Toplum Destekli Polis birimine bağlı polislerimiz çocuklarımızın gezdirilmesini üstlendi. Bu organizasyona katkı vermek isteyen çok kuruluş oldu. Ancak devletimizin imkanları yeterli. Tüm Ispartalılar'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Gökçay Mesireliği çevresinden dolaşan ekip araçları içersindeki çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, konvoyu görenler şaşırdı. Törenden sonra akşamı bekleyen minikler, yapılan kına gecesiyle unutamayacakları bir gün geçirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum