Isparta Polisinden ‘YOLCULUK UYARILARI’

Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından kentteki şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, ulaşım sektörü görevlilerine hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik konularına karşı dikkat edilmesi gerekenl

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2013 12:42
Isparta Polisinden ‘YOLCULUK UYARILARI’


Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, şehirlerarası ulaşım sektöründe görev yapanların hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı alması gereken önlemler anlatıldı.

Geçtiğimiz gün otogar kıraathanesinde düzenlenen toplantıda, Toplum Destekli Polis Ekiplerinin yanı sıra Zabıta yetkilileri ile şehirlerarası ulaşım sektöründe görev yapan farklı birimlerdeki yetkililer yer aldı.
Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından yapılan sunumlar eşliğindeki bilgilendirme toplantısında, yolculuklarda dikkat edilmesi gereken tüm konular A’dan Z’ye masaya yatırıldı.

Farklı şehirlerde yolculuk yapıldığı sırada otobüs şoförlerinin, araçlarını ışıklandırmalı yerlere park etmelerinin hırsızlık olaylarını engelleyeceğini dikkat çeken Toplum Destekli Polis ekipleri, yolcuların otobüsten ayrıldıkları sırada eşyalarını iyi muhafaza etmesinin hatırlatılmasını istedi.

YOLCULARINIZI UYARIN ÇAĞRISI!
Yolcular konusundaki uyarıları daha önce yaşanmış kötü olaylardan örnek haberlerle anlatan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, “Şehirlerarası seyahat edilirken yolcularınızın değerli eşyalarını yanlarına almaları önemle hatırlatılmalı. Yolcularınızın tanımadıkları kişilerden yiyecek ve içecek almamaları konusunda uyarılmaları.

Molalarda yolcular yanlarında olan Laptop- Dizüstü Bilgisayar Cep Telefonu çanta gibi değerli eşyalarını mola yerlerinde muhakkak yanlarına almaları konusunda uyarılmalı. Valizler bagaja teslim edilirken veya alınırken karışıklığa sebep olacak şekilde acele ettirilmemeli.

Valizlerinizi teslim ederken içerisinde değerli eşya var dikkat edelim ya da içerisinde şu var dikkat edelim şeklinde çantalarınızın içeriğini söylememeye dikkat edin.

Yapacağınız seyahat öncesinde garaja gelmişseniz valizlerinizi veya çantalarınızı bir kanara bırakıp yanından uzaklaşmayın” uyarılarında bulundu.

OTOBÜSLERDEKİ KAMERALAR SUÇU AYDINLATABİLİR
Toplum Destekli Polis Ekipleri, şehirlerarası otobüslerin içerisine detaylı çekim yapabilen kamera sisteminin takılması konusunda otobüs firması yetkilileri ile şoförlere çağrıda bulunurken, bu kayıtların belirli sürelerde saklanmasının, meydana gelebilecek muhtemel olaylarda güvenlik güçlerine yardımı olacağını vurguladı.

MOLALARDA DİKKAT!
Yaptıkları slayt sunumla uyarılarını sürdüren TDP Ekipleri, “Özel aracınız ya da otobüs ile yaptığınız yolculuk esnasında hırsızların yolcuları tuzağa düşürmeye çalıştıkları yöntemlerden birisinin yalandan arıza, küçük kaza veya başka bir hile ile şoför ve yolcuların araçtan inmesini temin ederek araç veya otobüs içerisinde bulunan el çantaları, cep telefonları, kamera, lap top veya tablet PC gibi değerli eşyaları çalabilirler.

Mola zamanları ve petrol istasyonlarında akaryakıt alma da tatilcilerin hırsızlara gafil avlandıkları yerlerin başında geliyor. Buralarda eşya hırsızlıkları olduğu gibi aracın çalınma riski de bulunuyor. Bu nedenle araçların sürekli kilitli tutulması, araçtan ayrılma durumunda da değerli eşyalar, ev anahtarı ve pasaport gibi şeylerin elbiselerin kapalı iç ceplerinde veya kemer türü bel çantalarında taşınmasını tavsiye ediyoruz.

Araçla birlikte çalınan ev anahtarı evin soyulma riskini de beraberinde getirebilir. Aracın yedek anahtarının da hiçbir zaman araçta saklanmaması tavsiye ediyoruz. Yolculuk esnasında gece mola verilecek veya araçta yatılacaksa aracın varsa kamera gözetiminin olduğu veya güvenli, bilinen ve mümkün olduğunca iyi aydınlatılmış yerlere park edilmesini tavsiye ediyoruz” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum