Isparta Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyecek

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç, Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri 99’uncu yılında anmak için 5 Ocak 2014 Pazar günü saat 10.00’da 81 ilde ve Sarıkamış’ta bir araya gelecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2014 16:41
Isparta Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyecek

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Lideri Uğur Gönen konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılacak olan 15 bin genç, Sarıkamış’ta şehit düşen binlerce vatan evladına olan görev ve sorumluluğumuzu ülkemize bir kez daha hatırlatacak.

22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Erzurum’daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri, 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edildi.

10 BİNLERCE GENÇ, ŞEHİTLER İÇİN TEKBİR GETİRMİŞTİ
2013 yılının başında Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 10 binlerce genç, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış’ta buluştu. Anma törenleri kapsamında düzenlenen yürüyüş, -13 derece soğukta, yoğun kar yağışı altında ve bir metreyi bulan karlı zeminde gerçekleştirildi. Allahuekber Dağları’nın eteklerinde kamp kuran binlerce genç, “Dede ben geldim” diyerek şehitler için tekbir getirmişti.

OCAK’TA BİNLERCE GENÇ YİNE SARIKAMIŞ’TA OLACAK
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde 5 Ocak 2014 Pazar günü Sarıkamış’ta ikinci kez düzenlenecek olan anma yürüyüşüne, ülke genelinden ve Kıbrıs’tan 15 bin genç katılacak. Yürüyüş aynı anda 81 il’de gerçekleştirilecek. ‘Beyaz hüzün’ olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için Diyarbakırlı’nın Trabzonlu ile sarılarak donduğu Sarıkamış'ta bir araya gelecek olan gençler, Şüheda’yı bir kez daha keşfedecek. ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılacak olan on binlerce genç, “Şartlar ne olursa olsun ecdadımızın düştüğü yol, peşlerine düşeceğimiz yoldur…” diyerek tarihe anlamlı bir yolculuk yapacak.

81 İLDE SARIKAMIŞ RUHU YAŞATILACAK
Sarıkamış'taki yürüyüş programıyla aynı gün ve aynı saatte 81 ilimizde Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlenecek. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Isparta da organize edilecek “ Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü 5 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Isparta Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayacak. Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Belediye Kültür Sineması önünde son bulacak. Akabinde Belediye Kültür Sinemasında Sarıkamış Belgeseli izletilecek. Tüm Isparta halkını gerçekleştireceğimiz Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katılım göstermelerini bekliyoruz.

PROGRAM
Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü
Başlama Yeri: Endüstri Meslek Lisesi önü saat: 10.00
Sarıkamış Belgeseli Gösterimi
Yer: Belediye Kültür Sineması saat:10.30

Yürüyüşe Tüm Isparta Halkı davetli olup Isparta da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları katılım göstereceklerdir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum