Isparta Seracılıkta Büyük Gelişme Kaydetti

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu: "Isparta’da merkeze bağlı köylerde seracılık büyük gelişme kaydetti"

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2012 16:26
Isparta Seracılıkta Büyük Gelişme Kaydetti

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Isparta seracılıkta artık Antalya’nın arka bahçesi oldu. Şu anda 1050 dekar domates, 350 dekar kesme çiçek serası merkeze bağlı Deregümü, Gölbaşı gibi köylerde bulunmaktadır.

Antalya sebze ve kesme çiçeği sona erdiğinde Isparta’da seralarda üretim başlıyor. Bu da bölge ekonomisine büyük bir canlılık katıyor. Bilhassa kesme çiçek üretiminin % 95’i ihraç edilmektedir.

Isparta merkeze bağlı köylüler artık tarım yerine seracılıkla uğraşmaya başladılar. Özellikle Deregümü köylüleri teknolojinin imkanlarından faydalanarak birden fazla üretimle geçimlerinin büyük bir kısmını seracılıktan sağlıyorlar.

Bu yüzden Isparta ve merkez köylerinde tarımdan ziyade seracılık yapılarak Isparta ekonomisine büyük katkı yapılmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.