Isparta Sigortalanacak

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yeni hedefi, şehirde bulunan 250 bin dekarın tamamını sigortalamak. Bu çalışma neticesinde olası bir felakette zararı en az seviyeye indirmek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2012 18:14
Isparta Sigortalanacak

Son yıllarda Isparta’da meydana gelen sel felaketleri çiftçiye de ders oldu. Isparta’da 2011 yılında 5 bin 810 çiftçi tarım sigortası yaptırdı.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hedefi: 250 bin dekarın tamamının sigortalamak. Geçtiğimiz yıllarda yağan şiddetli yağmurlar, çiftçiye çok büyük zarar aşmıştı. Yetkililerin tarım sigortası yaptırın önerilerine uzun yıllar kulak asmayan Ispartalı çiftçiler, sonunda tarım sigortası yaptırmaya başladı. Bilindiği üzere hükümet yetkilileri de Devlet destekli tarım sigortasını devrim olarak nitelendirerek, 2012 yılında her beş çiftçiden birini sigorta kapsamı içine almak için çalışma yaptıklarını açıklamıştı. I

sparta Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, “Ispartalı çiftçiler artık tarım sigortası kapsamında bilinçlenmeye yüz tuttu. Bizim en büyük arzumuz Isparta’da bulunan 250 bin hektar tarım alanının sigortalanmasıdır. Bu yıl içerisinde 5 bin 810 poliçe kesilmiş, toplam 20 bin 100 dekar alan sigortalanmıştır. Hayvancılık alanında 257 poliçe kesilmiş, 2 bin 287 büyükbaş hayvan sigortalanmıştır. Isparta’da yapılan tarım sigortası sistemi çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye başlamıştır. Biliyorsunuz ki, tarım sigortasının yüzde 50’sini devlet karşılamaktadır. Tarım sigortası oranı bu yıl, geçen yıla oranla 4 kat artmıştır. Bu durum bizi son derece memnun etmiştir. Arzu ediyoruz ki, ekili alanların tamamı sigorta kapsamına girsin. Isparta bir tarım ilidir, çiftçilerimiz de bunu iyi biliyor” dedi.

2006 yılının sonunda kanunla uygulamaya giren devlet destekli tarım sigortasına neden ihtiyaç duyulduğu hakkında açıklama yapan Sıddık İpek, tarımsal teknolojide meydana gelen gelişmelerin doğal risklerin etkilerini azaltamadığını ve mevcut yasalarla yapılan yardımlardan faydalanan üretici sayısı dikkate alındığında yardımların yetersiz kaldığını kaydetti.

İpek; "Türkiye’de tarım sektörünü tehdit eden risklerin bugüne kadar sigortalanamayan önemli bir kısmını teminat altına alabilmek, tarımda sürdürülebilirliği sağlamak, devlet desteği ile tarım sigortasını yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla tarım sigortasını uygulamaya sokuldu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.