Isparta Siyasetinde 10 Şubat Beklentisi

Yüksek Seçim Kurulu’nun genel seçimlerde aday olacak kamu görevlileri için son istifa süresini 10 Şubat 2015 Salı günü olarak açıklamasının ardından bürokraside adaylık kulisleri hızlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2015 12:07
Isparta Siyasetinde 10 Şubat Beklentisi

AJANS32 SİYASETİN NABZINI TUTUYOR!

HANGİ BÜROKRATI VE KAMU GÖREVLİSİNİ
TBMM'DE MİLLETVEKİLİ OLARAK GÖRMEK İSTERSİNİZ?

...Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz...

YSK, 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için kanun gereği görevinden ayrılması gerekenlerin, en geç 10 Şubat 2015 Salı günü mesai bitimine kadar görevden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.

YSK’nın kanun kapsamına girenlerin görevden ayrılma veya çekilme tarihine ilişkin oy birliğiyle aldığı kararda, Anayasa’nın 77. maddesinin birinci fıkrasında ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 6. maddesinin birinci fıkrasındaki “Oy verme gününden geriye doğru hesaplanacak doksan günlük sürenin il günü seçimin başlangıç tarihidir” hükmünün yer aldığı anımsatılmıştı.

Kararda “İstifa veya emeklilik suretiyle ayrılma arasında fark aranmadan, görevden ayrılma biçiminde kapsayıcı bir ifade kullanılmıştır. Bu nedenle, 2839 sayılı kanunun 18. maddesi kapsamına girenlerin, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday olabilmeleri için istifa veya emeklilik yoluyla ayrılanlar arasında ayrım yapılmaksızın istifa veya emeklilik dilekçelerini öngörülen sürede vermiş olmaları gerekir” ibaresi geçmişti.

HANGİ BÜROKRATLAR İSTİFA EDECEK?
Milletvekilliği için hızla ilerleyen süreçte gözler istifa edecek olan bürokratlara çevrildi. Aday olacakları partinin belli olduğu bürokratların yanı sıra bazı üst düzey bürokrat ve kamu çalışanlarının hangi partiden aday olacakları merak konusu.

Kamu çalışanı olmayan diğer aday adaylarının son kararlarını vermeden önce 10 Şubat’ta olacak istifaları dikkatle takip ettiği de kulislerden gelen bilgiler arasında. Kamu çalışanları arasında istifa edecek bazı bürokratların istifalarına kesin gözüyle bakılırken aday adayı olacakları parti konusunda ihtiyatlı davrandıkları ve yorum yapmaktan kaçındıkları da gelen bilgiler arasında.

SÖZ SENDE

AJANS32 SİYASETİN NABZINI TUTUYOR!

HANGİ BÜROKRATI VE KAMU GÖREVLİSİNİ
TBMM'DE MİLLETVEKİLİ OLARAK GÖRMEK İSTERSİNİZ?

...Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz...

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum