Isparta Siyasetinde Adaylık Hareketliliği

Isparta Siyasetinde Adaylık Hareketliliği

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2018 12:41
Isparta Siyasetinde Adaylık Hareketliliği

Türkiye, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçime kitlenmişken, Isparta’da da siyasi partilerin adayları merak ediliyor. AK Parti, aday adaylığı için son başvuru tarihini 29 Nisan olarak belirtirken, diğer partiler henüz süreçle ilgili açıklama yapmadı.

Türkiye 24 Haziran Pazar günü genel seçimlere gidiyor. Bu kapsamda 24 Haziran’da hem milletvekilleri belirlenecek hem de Cumhurbaşkanı seçilecek. Seçime kısa bir süre olması nedeniyle süreç biraz hızlı işleyecek. Ancak Yüksek Seçim Kurulu(YSK) henüz seçim takvimini açıklamadı. Fakat kamu görevlilerinin aday adayı olabilmesi için 26 Nisan saat 17.00’a kadar görevlerinden istifa etmeleri bekleniyor. Isparta’da da şuanda en çok yanıtı merak edilen soru siyasi partilerin adayları kim olacak? Bu konuda Isparta siyasetinde hareketli günler yaşanıyor.

3 DÖNEM KURALI UYGULANIRSA BİLGİÇ ADAY OLAMAYACAK
AK Parti’de 3 dönem kuralı uygulanması durumunda 12 milletvekilinden birisi olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeniden aday gösterilemeyecek. Böyle bir durumda Bilgiç’in Cumhurbaşkanlığı’nda önemli bir göreve getirilmesi bekleniyor. 3 dönem kuralının uygulanmaması durumunda Bilgiç’in AK Parti’nin ilk sıra milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

AK PARTİ’DE BU İSİMLER KONUŞULUYOR
AK Parti’de Bilgiç’in yanı sıra birçok isim konuşuluyor. Adaylık için en çok konuşulanlar arasında daha önce milletvekilliği yapan Haydar Kemal Kurt geliyor. Ayrıca Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural’ın da AK Parti’den aday adayı olacağı öğrenildi. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un ismi de muhtemel aday adayları arasında gösteriliyor. AK Parti’de ismi geçen diğer isimler ise; Tahir Alan, Recep Özel, İsmail Özdemir ve Mustafa Sağlam.

İŞTE CHP’DE KONUŞULAN İSİMLER
Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) Milletvekili İrfan Bakır’ın ‘genel merkezden görev verilmesi durumunda tekrar aday olurum’ açıklamasının ardından gözler başka adaylara çevrildi. CHP’de şuana kadar kamuoyuna düşen isimlerin başında Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, İzzet Beydoğan, Gülçin Yıldırım geliyor. Öte yandan Milletvekili Bakır’ın danışmanı Yalım Halıcı’nın da aday adayı olabileceği ileri sürüldü. Halıcı’nın İrfan Bakır’ın aday olmaması durumunda başvurusunu yapacağı öğrenildi. CHP’de aday adaylığı bir başka isme bağlı olan kişi de eski İl Başkanı Vedat Şenol. Şenol’un Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Bu arada CHP’de adayları belirlemek için ön seçim beklentisi olduğu da dile getiriliyor.

MHP’DE İSA YALÇIN HEYECANI
Milliyetçi Hareket Partisi’nde(MHP) milletvekilliği adaylığı için hareketli günler yaşanıyor. MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın aday adaylığına sıcak baktığı belirtilirken, pazartesi günü yapılan toplantıda kararını Perşembe gününe kadar vereceğini söylediği belirtildi. Bu kapsamda Yalçın’ın, Ankara’da genel merkezde yapacağı görüşmeler sonucunda karar vereceği öğrenildi. MHP’de aday adaylığı için ismi geçen diğer kişiler ise; Akif Çapraz, Barış Gümüş, Hakan Demirtaş, Ziya Nuhoğlu, Aziz Şencan.

İYİ PARTİ’NİN ADAYLARI MERAK EDİLİYOR
24 Haziran’da yapılacak seçimler için Isparta’da adayları en çok merak edilen partilerin başında İYİ Parti geliyor. İYİ Parti’de Hasan Büyükçam, Levent Başyiğit, Nermin Marulcu ve Muhammet Emin Arseven’in milletvekili aday adayı olabileceği konuşuluyor.

SENİN ADAYIN KİM?
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLA YORUM YAP

https://www.ajans32.com/senin-adayin-kim--38832h.htm?interstitial=true

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.