Isparta Spor Kenti Oluyor

Isparta Spor Kenti Oluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2017 15:59
Isparta Spor Kenti Oluyor

2017 sezonunda 30’ya yakın ulusal organizasyona imza atarak spor kenti kimliğine bürünen Isparta, yeni bir sportif heyecana daha imza atıyor. İlimiz geçtiğimiz hafta Judo, Atletizm ve Voleybol branşında gerçekleştirilen ulusal organizasyonun ardından bu kez Türkiye'nin dört bir yanında gelen "YÜZME"nin Yıldızlarını ağırlıyor.

Son yıllarda yeterli spor alt yapısı, tesisleriyle ulusal çapta düzenlediği spor organizasyonlarıyla dikkat çeken Isparta, bu yılda altın dönemini yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta Okullararası Küçük Kız – Erkekler Judo Grup Müsabakaları, 3. Turkcell Küçükler Atletizm Festivali Grup Yarışmaları,Kulüpler arası Küçükler Voleybol Grup Müsabakalarına ev sahipliği yapan ilimiz bu kez Türkiye'nin dört bir yanından 350’ya yakın sporcu kafilesinin katıldığı Okullararası Yıldız Kız - Erkek Yüzme grup müsabakalarına ev sahipliği yapıyor.

Okullararası Yıldız Kız - Erkek Yüzme grup müsabakaları bugün Süleyman Demirel Üniversitesi 29 Ekim Yüzme Havuzunda start aldı. Pazar günü sona erecek olan grup müsabakaları 15 erkek, 12 kız il okul takımı yaklaşık 250'ye yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Son yıllarda gençlik çalışmaları, spor, sporcu altyapısı ve tesisleşmeye yönelik hamlelerle spor kenti kimliğine bürünen Isparta’da ki bu önemli spor organizasyonları hem ilin tanıtımına hem de kentin ekonomisine katkı sağlıyor.

İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSAL SPOR ORGANİZASYONLARI ŞÖYLE:

“Küçükler MASA TENİSİ Grup Müsabakaları, ÜNİLİG 2. Lig BASKETBOL Grup Müsabakaları, TENİS Hakemlik Kursu, ANALİG BADMİNTON Grup Müsabakaları, ANALİG TAEKWONDO Grup Müsabakaları, Yıldız Erkekler Ferdi Türkiye BOKS Şampiyonası, 2. Lig 3. Etap MASA TENİSİ Müsabakaları, Davraz MOTOSNOW Yarışları, Okullararası Yıldızlar Kız-Erkek BASKETBOL Grup Müsabakaları, Okullararası Yıldızlar Kız-Erkek BADMİNTON Grup Müsabakaları, BASKETBOL Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, ANALİG KARATE Türkiye Birinciliği Müsabakaları, ANALİG ATLETİZM Yarı Final Müsabakaları, Okullararası Gençler A Erkekler GÜREŞ Grup Müsabakaları, Okullararası Küçükler Kız-Erkek HENTBOL Yarı Final Müsabakaları, Okullararası Küçük Erkekler FUTBOL Grup Müsabakaları, 1.Kademe SATRANÇ Antrenörlük Kursu, 3. TURKCELL Küçükler Festivali ATLETİZM Bölge Yarışmaları, Okullararası Küçükler Kız – Erkek JUDO Grup Birinciliği Müsabakaları, Okullararası Yıldız Kız – Erkek YÜZME Grup Müsabakaları”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 11-18 Haziran 2017 tarihleri arasında U14 Kızlar BASKETBOL Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin dört bir yanında 500’ye yakın sporcunun katılacağı büyük organizasyon 4 ayrı spor salonunda gerçekleştirilecek.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Isparta,son yıllarda gerçekleştirdiğimiz ulusal spor organizasyonlarıyla adeta sporkenti oldu. Her branşta başarılı ve milli takımlara sporcu kazandırdığımız gibi, ulusal organizasyonlara da ev sahipliği yapıyoruz. Tesislerimiz vegerekli spor alt yapımızla hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bizlere her türlü desteği sağlayan Valimiz Sayın Şehmus Günaydın’a, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, Milletvekillerimize ve Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.