Isparta Spor Turizmi İçin Önemli Bir Merkez

Isparta Spor Turizmi İçin Önemli Bir Merkez

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2018 13:31
Isparta Spor Turizmi İçin Önemli Bir Merkez

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta’nın spor turizmi açısından önemli bir olduğuna vurgu yaptı. Vali Günaydın, SDÜ kampus alanına 15 fulbol sahası yapmayı planladıklarını anlattı. 

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, spor turizmi açısından Isparta’nın önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Vali Günaydın, “Isparta’mız spor turizmi, özellikle kamplar açısından önemli bir merkez. İlk başladığımız günden beri bununla ilgili çalışıyoruz. Sonuç alacağımıza inanmadığımız bir konuyu paylaşmıyorum. Aylardır çalışıyoruz. En büyük sıkıntımız da yer sıkıntısı. Spor turizmi özellikle de futbol için en önemli unsur futbol sahalarının yapımıdır. Türkiye’nin en büyük spor turizmini yapan ve Antalya’ya kış sezonunda yurtdışından futbol takımı getiren 2 firma bizleri ziyaret etti. Yer verildiği takdirde Isparta’ya 15 futbol sahası yapmayı düşünüyoruz. Yazın 2 ay boyunca en az 200 tane futbol takımı getirmeyi planlıyoruz. Bu dönem içerisinde Isparta’daki tüm otellerin konaklamalarına da talibiz dediler. Yer aradık, ama bulamadık. Bizim gösterdiğimiz bazı yerler için firmalar çok uzak olduğunu, uzak yerlere futbol takımlarını götürmenin çok cazip olmadığını ifade ettiler. Futbol sahalarının konaklama tesislerine yakın olmasına dikkat etmemiz gerekiyor ki burası cazip hale gelsin. Gelen futbol takımlarını şehir içerisinde tuttuğumuz zaman antrenman saatleri dışında çıkacakları diğer restoranlar, kafeler, alışveriş merkezlerinde ciddi ekonomik hareketlilik olacak. Bununla ilgili üniversitemizle çalışıyoruz. Kampüs alanında müsait yer bulduğumuz taktirde 15 futbol sahası planlıyoruz. Başka yerlere de bakıyoruz. 1 sene olmadan bu futbol sahalarını tamamlayıp, spor turizmi özellikle futbol turizmi konusunda da Isparta’mızı aranır bir şehir hale getirmeyi planlıyoruz. Özellikle rakımımız, hava kalitemiz ve Davraz’la bütünleşmesi faktörlerinin bütünleşmesini bir arada değerlendirdiğimiz zaman arkadaşlar çok önemli konumda olduğumuzu söylüyorlar. Davraz, yüksek rakımlı kamplar için çok ideal bölge. Futbolcular, basketçiler, atletler gibi sporcuların mutlaka yüksek rakımlarda belli dönem geçirmeleri gerekir. Davraz Dağımzı ve Isparta’mızın merkezini entegre edecek bir çalışma planlıyorlar. Isparta’mıza 200 futbol takımı gelmesi demek en az 10 bin kişi gelmesi demektir. Onların 15 gün burada kamp yaptığını düşünürsek 150 bin geceleme demektir. Bunun ekonomik getirisini bizi izleyenler hesaplasın” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.