Isparta Susuz Kalmayacak

Isparta Darıderesi 2 Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2021 10:21
Isparta Susuz  Kalmayacak

DSİ Isparta iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

ISPARTA DARIDERE 2 BARAJI İÇMESUYU REZERVİNİ ARTIRACAK

Isparta İlimizin içmesuyu ihtiyacının önemli bölümü Darıderesi 1 barajından karşılanıyor. Bu barajımızın devamında  Darıderesi 2 Barajında da inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan,  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Isparta Darıderesi 2 Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak suyumuz yılda 8 milyon m3  olacak ve bu oran Isparta İlimiz İçmesuyuna önemli katkı sağlayacaktır. Ayrıca barajın konumundan dolayı, suyun arıtma tesislerine cazibeli iletim olacağından ekstra iletim maliyetleri de ortadan kalkmış olacaktır’dedi.

FİZİKİ GERÇEKLEŞME % 45

Toplam 1 Milyon 30 bin metreküp gövde dolgusu bulunan barajın, yaklaşık 600 bin metreküpü tamamlandığını belirten, Genel Müdür Yıldız, Barajda gövde dolgu imalatları hızla devam ediyor. Temelden yüksekliği 64 metre ve su depolama kapasitesi 4,72 milyon m3 olan Isparta Darıderesi 2 Baraj inşaatında şu ana kadar %45’lük fiziki gerçekleşme sağlanmıştır’ dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.