Isparta SYDV 1.250 Aileye Yardım Yapıyor

Isparta SYDV’nin 1 Ocak 2012 tarihinden Temmuz ayı sonuna kadar yardıma muhtaç ailelere verdiği yardımlar hakkında Vali Yardımcısı Kadri Canan açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2012 10:57
Isparta SYDV 1.250 Aileye Yardım Yapıyor

Isparta SYDV’nin 1 Ocak 2012 tarihinden Temmuz ayı sonuna kadar yardıma muhtaç ailelere verdiği yardımlar hakkında Vali Yardımcısı Kadri Canan açıklama yaptı.

Ramazan ayının ruhuna uygun olarak tüm yardım taleplerine yanıt vermeye çalıştıklarını belirten Vali Yardımcısı Kadri Canan, Türkiye’nin en iyi çalışan vakıflarından biri olduklarını söyledi. Fakir vatandaşları yakından tanıdıklarını ifade eden Canan, “Ailelere yardım edip bırakmıyoruz, aile yapılarını, huzurlu olup olmadıklarını da takip ediyor, yakından tanımaya çalışıyoruz” dedi. Ramazan ayına özel 700 aileye 200 TL para yardımı yaptıklarını söyleyen Canan, vakıf bünyesinde bin 250 yardıma muhtaç ailenin dosyasının bulunduğunu açıkladı.

Muhtaç ailelerin durumlarına göre üç gruba ayrıldığını ifade eden Canan, “Birinci gruptakilere her ay, ikinci gruptakilere iki ayda, üçüncü gruptakilere üç ayda bir 150 TL para yardımı yapılıyor. Kayıtlı ailelerin ilk ve ortaöğretimde eğitim gören çocukları için . ve 2. dönem başında eğitim yardımı yapılıyor. Ayrıca çocukların okula devam etmeleri şartıyla 2 ayda bir düzenli şartlı eğitim yardımı yapılıyor.1 Ocak 2012 tarihinden bu yana toplam 692 bin 582 TL yardım yapıldı” dedi.

Muhtaç ailelere bin 500 ton kömür yardımı yapıldığını belirten Canan, o kömürlerin Isparta’nın hava kirliliği sorunu dikkate alınarak kükürt oranı düşük Soma kömürü olduğunu söyledi.Sağlık, gıda, aşevi yemek yardımı gibi ayni yardımların değerinin 520 bin TL olduğunu kaydeden Canan, ailelere toplam 1 milyon 212 bin TL yardım yapıldığını iletti. Aşevinden hergün bin 10 kişiye yemek yardımı yapıldığını açıklayan Canan, yemek yapamayacak kadar yaşlı, hasta ve özürlü olanların evlerine yemek gönderildiğini de bildirdi.

Isparta’da 687 mülteci bulunduğunu kaydederek, mülteciler için aylık 50 bin TL yardım yapıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.