Isparta Tarihi Bir Seçime Hazırlanıyor

Duayen Gazeteci Nasuh Özkan Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2018 10:23
Isparta Tarihi Bir Seçime Hazırlanıyor

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşık 4 ay kala siyasi partilerin belediye başkan adayları da büyük ölçüde belirlenmiş durumda. Böylesi önemli bir göreve talip oldukları için tüm adayları canı gönülden kutluyorum.

Özellikle herkesin büyük merakla beklediği AK Parti-MHP ittifakının Isparta’da da uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin sorular da sonunda cevap buldu. AK Parti Genel Merkezinin Isparta’da tabanın sesine kulak vererek ittifaktan vazgeçtiği ve kendi adayını çıkarma kararı alması üzerine Isparta’da yerel seçim şimdiden yeni bir boyut kazanmış oldu.

Bu durumda MHP mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la seçimlere girerken, İyi Parti’den adaylığı kesinleşen, CHP, Demokrat ve Vatan Partilerinin de destek vereceği belirtilen eski Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’da seçimin iddialı adayları arasında yerini almış durumda.

AK Parti ise almış olduğu kararla seçimlere kendi adayı ile girmeye karar verdi ve böylece ITSO eski Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in adaylığı da böylece kesinleşmiş oldu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Başdeğirmen’in adaylığını resmen açıkladı.
Evet, birbirinden çok değerli, saygın ve Ispartalıların yakından tanıdığı üç isim Isparta seçmeninden Belediye Başkanı olabilmek oy isteyecek. Ben öncelikle Belediye Başkan Adaylarımız Yusuf Ziya Günaydın, Şükrü Başdeğirmen ve Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nu tebrik eder, seçim çalışmalarında başarılar dilerim. Tüm başkan adaylarının bu seçim döneminde çalmadık kapı, sıkmadık el kazanılmadık gönül bırakmamaları gerekir. Yani işin özü, çok çalışmaları lazım, seçim artık eskisi gibi kolay kazanılmıyor, vatandaş kapısına gelen başkan adayına “Isparta için ne yapacaksın, projen nedir” diye soracak. Bu nedenle başkan adaylarının öncelikle Isparta’nın sorunlarına ilişkin çok iyi projelerini hazırlamaları gerekir.

Ben Isparta için hangisi hayırlısıyla o kişinin Belediye Başkanlığına seçilmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ispartalı seçmenlerin de bu konuda en iyi tercihi yapacaklarına olan inancımı da özellikle belirtmek istiyorum.

ADAYLAR GÜÇLÜ AMA
PROJELER DAHA ÖNEMLİ
31 Mart’ta hangi partiden kim belediye başkanı seçilirse seçilsin o gün yarışa girdiği parti rozetini çıkarıp tam bir tarafsızlık ilkesiyle hizmet vermeye başlaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Belediyle Başkanlığına seçilen kişi sadece kendisine oy verenlerin değil kendisine oy vermeyenlerin de başkanıdır. Herkese eşit ve tarafsız bir şekilde hizmet etmesi gerekir. Bu benim partimden o benim partimden değil gibi ayrımcılık yapanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Bunların örneklerini geçmişte çok gördük.

Isparta’nın yerel yönetimde çözüm bekleyen birçok sorunu bulunuyor. Yoksa belediyecilik demek sadece çöp toplamak, park yapmak, asfalt yapmaktan ibaret değildir. Isparta’nın acilen trafik sorununa köklü çözüm getirecek projelere ihtiyacı var. Isparta’nın önemli kavşaklarda modern alt ve üst geçitlere ihtiyaçları bulunuyor. Hani komşumuz Antalya’ya gittiğimiz de gördüğümüz yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitler var ya, onları Isparta’da da görmek istiyoruz.

Isparta’da vatandaşlar artık otobüs duraklarında kışın soğukta üşümeyecek, yazın da sıcaktan terlemeyecek kapalı ve klimalı otobüs durakları istiyor. Bugün bu otobüs duraklarını birçok şehirde ve hatta ilçelerde bile görmek mümkün. Vatandaşlar daha rahat toplu ulaşım istiyor ve toplu ulaşım araçlarının daha modern olmasını istiyor.

Ispartalılar daha çok yeşil alan ve park istiyor. Isparta’daki dar gelirliler ve özellikle emekliler ucuz toplu konut yapılmasını istiyor ve yıllardır Isparta’ya uğramayan TOKİ’nin tekrar İlimizde konut seferberliği başlatmasını bekliyor. Vatandaşların neler istediklerine ilişkin paylaşımları bu köşeden zaman zaman dile getirmeye ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bu saydıklarım sadece birkaç örnek.

Ben şimdiden 31 Mart yerel seçimlerinin Ispartamıza hayırlar getirmesini diliyor ve üstte de dediğim gibi çok değerli Belediye Başkan Adaylarımız Sayın Günaydın, Sayın Başdeğirmen ve Sayın Gökmenoğlu’nu tekrar tekrar tebrik ediyor, adaylıklarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Köşe yazımı noktalarken, bu seçimlerin Isparta’da çok heyecanlı ve çekişmeli geçeceğini özellikle belirtmek istiyorum. Sonucunu şimdiden kestirmenin çok zor olduğu, kimin ipi göğüsleyeceğinin ancak ve ancak 31 Mart akşamı belli olacağı bir seçime doğru gidiyoruz. Seçim yarışının hiç kimsenin burnu kanamadan geçmesi ve sonuçlanması dilekleriyle saygılar sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.