Isparta Teşkilatı Sınıfta Kaldı

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti hükümetinin Isparta’da sınıfta kaldığını kaydederek “İktidar sahipleri o koltuğa oturduğundan bu yana Isparta’ya bir çivi çakmış değildir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2013 09:58
Isparta Teşkilatı Sınıfta Kaldı

Teşvikten hızlı trene, Dereboğazı yolundan istihdama kadar hükümet Isparta’da sınıfta kalmıştır” dedi.

Isparta’nın sürekli kaybeden bir şehir olarak hafızalarda kaldığını söyleyen Yalçın, “İktidar sahipleri o koltuğa oturduğundan bu yana Isparta’ya bir çivi çakmış değildir. Teşvikten hızlı trene, Dereboğazı yolundan istihdama kadar hükümet Isparta’da sınıfta kalmıştır. Bu normaldir. Türkiye’de sınıfta kalan bir hükümetin Isparta’da sınıfı geçmesi zaten beklenemezdi” dedi.

1923’Ü HATIRLATTI
Türkiye’nin 1923 yılında dünyanın en büyük 6. ekonomisi olduğunu hatırlatan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Savaştan çıkan bir millet olarak 1923 yılında dünyanın en büyük altıncı ekonomisi olduğumuzla mı gururlanacağız, yoksa bugünkü şartlarda 16. sıraya gerilemekten dolayı üzüntü mü duyacağız? Cumhuriyet’in 100. yılında dünyadaki ilk 10 ekonomiden birisi olmayı yeterli mi göreceğiz, yoksa daha Cumhuriyet’in birinci yılında ilk altı arasından nasıl olurda bu seviyelere geldiğimize mi kafa yoracağız?” şeklinde konuştu.

TÜRK EKONOMİSİNİN GÖRÜNÜMÜ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti Hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirdi. Türk ekonomisinin istihdam üretmeyen ve yabancı ülkelerin tasarrufuyla soluk alıp veren bir görünümde olduğunu kaydeden Yalçın, “Türkiye ekonomisi ağır hasarlı üretim yapısı ve cari açıkla zar zor büyüyebilen, istihdam üretmeyen ve yabancı ülkelerin tasarrufuyla soluk alıp veren bir görünümdedir. İzlenen yanlış ekonomi politikaları büyüme ivmesini inişli çıkışlı hale sokmuştur” dedi.

POLEMİK VE ZAMAN KAYBI
Ne Isparta açısından ne de Türkiye açısından başarılı bir yıldan söz etmenin mümkün olmadığını dile getiren Yalçın, “Hedefler tutmamış ve yıl içinde devamlı surette revize edilmiştir. 2012 yılının üçüncü üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı beklentilerin gerisinde kalarak yüzde 1,6 oranına düşmüştür. Bu yıla ait büyüme hedefi yüzde 4 olarak tahmin edilmesine rağmen sonrasında yüzde 3,2’ye indirilmiştir. 2012 yılındaki büyüme hedefi bu yıla aktarılmıştır. Bilindiği üzere, 2014 ve 2015 yılları için büyüme hedefleri ise yüzde 5 olarak açıklanmıştır. Ekonomi yönetimi arasındaki gaz-fren tartışmaları da sonuçsuz polemik ve zaman kaybından başka bir manaya gelmemiştir” dedi.

SATARAK BORÇLANARAK İTHALAT YAPARAK
Yalçın, “Daha önce üreterek ekonomik büyüme sağlanırken, son 10 yıldır satarak, borçlanarak, ithalat yaparak söz konusu büyüme hacmine ulaşılmıştır. Kaldı ki, başkalarının tasarrufuyla, ithalatla, yüksek maliyetli sıcak para ve borçlanmayla sağlanan ekonomik büyümenin vatandaşımıza yansıması da olumsuzluları getirmiştir. Cari açık vererek büyüyen ekonomik sistem kalıcı iyileşme sağlayamamış, feryatları dindirememiş, ihtiyaçları giderememiştir. Anlaşıldığı kadarıyla, cari açığın en önemli kaynağı olan dış ticaretteki gedikler önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir. Başbakan Erdoğan değişik ortam ve açıklamalarında, ihracat performansıyla iftihar etmekte, devamlı olarak alışkanlık haline getirdiği dün-bugün kıyaslamalarıyla vakit geçirmektedir” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR ISPARTA’YA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADI
Isparta’nın da sürekli kaybeden bir şehir olarak hafızalarda kaldığını söyleyen Yalçın, “İktidar sahipleri o koltuğa oturduğundan bu yana Isparta’ya bir çivi çakmış değildir. Teşvikten hızlı trene, dereboğazı yolundan istihdamsa kadar hükümet Isparta’da sınıfta kalmıştır. Bu normaldir. Türkiye’de sınıfta kalan bir hükümetin Isparta’da sınıfı geçmesi zaten beklenemezdi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum