Isparta TKDK Destekleriyle Kalkınıyor

S.S. Uluborlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2.900.000 TL yatırım bütçesine sahip soğuk hava deposu ve seçme tasnifleme tesisi projesi ile ürünlerini daha iyi koşullarda depolayarak pazarlayabilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2014 15:47
Isparta TKDK Destekleriyle Kalkınıyor

TKDK tarafından verilen hibelerden yararlanan üretici örgütü olarak Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan S.S. Uluborlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2.900.000 TL yatırım bütçesine sahip soğuk hava deposu ve seçme tasnifleme tesisi projesi ile ürünlerini daha iyi koşullarda depolayarak pazarlayabilecek.

S.S. Uluborlu Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve aynı zamanda Uluborlu Belediye Başkanı Sn. Mehmet Ünverdi; proje tutarının %50’ sini karşılıksız hibe aldıklarını ve KDV dahil tüm vergilerden muafiyet sağlandığı için hiçbir vergi ödemediklerini ifade etti.

Uluborlu projesinin inşaat sürecini takip eden TKDK Uzmanlarından Ali Koçer ve Eren Diril’ in projede sorunlarla karşılaşılmaması için bir şantiye şefi gibi yapım işlerini aşama aşama takip ettiklerini ifade etti. Projenin uygulama aşamasında dikkatli davranıldığı takdirde fonların ödenmesinin kolaylıkla sağlandığının altını çizen Ünverdi ayrıca projeleri ile alakalı bütün aşamalarda gösterilen ilgi, alaka ve yardımlarından dolayı başta İl Koordinatörü V. Ali Toker olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ettiklerini belirtti.

Başkan Mehmet Ünverdi: “ Projenin inşaat giderlerini içeren ilk taksitinin ödendiğini, yatırımda sona yaklaştıklarını, artık gözle görülen bu yatırım örneği ile ilgili olarak birçok girişimcinin kendileri ile irtibata geçtiğini ve süreci öğrenmeye çalıştıklarını” ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.