Isparta Tren Garı Binası Turizme Açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Isparta Garı'nın kullanılmayan 65 bin m2'lik alanı ile bitişiğindeki Karayollarına ait 5 bin m2'nin turizm alanı ilan edilmesi teklifini Bakanlar Kurulu'nun onayına sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2011 03:05
Isparta Tren Garı Binası Turizme Açılıyor

Gülbirliğin, eski gülyağı fabrikasında küçük çaplı olarak gündeme getirdiği Gül Müzesi, bugün Isparta için önemli bir Gül Park Projesi haline geldi. Dönemin AK Parti Milletvekillerinin Isparta'nın günübirlik turizm faaliyetlerini çekebileceği, prestij bir mekana kavuşması amacıyla genişlettiği proje için tarihi Isparta Garı'nın kullanılmayan alanları uygun görüldü. Ulaştırma Bakanlığı'nın Özelleştirme İdaresi'ne devrettiği bu alanların önce turizm alanı ilan edilmesi sonra da Gül Park yapılması için İl Özel İdaresi'ne tahsisine öngören çalışmaya 2 yıl önce başlatıldı. Geçen sürede çok önemli aşamalar kat edildi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Isparta için Güdümlü Proje Destekleri kapsamında tren istasyonunun kullanılmayan alanları üzerinde düşünülen Gül Park Projesi'ni uygun bulması ve DPT'nin onayıyla 4 milyon TL'lik kaynak ayırması bu konuda yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Gül Park fikrini sahiplenerek, 2 yılda önemli mesafeler kat edilmesini sağlayan AK Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt, prestij projenin devlet eliyle yapılmasına karşı çıkıyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın projeyi fikir olarak benimsemesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Kurt, devletin üstlendiği role karşı çıktı. BAKA'nın ortada var olan ve 2 yılda önemli mesafeler kat edilen projeyle ilgili yatırımcı rolü üstlenmesinden yakınan Kurt, Gül Park'ın Isparta'da girişimcilik ruhunun desteklenerek ve önünün açılarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun Isparta Tren İstasyonu'ndaki 70 bin m2'lik alanın turizm alanı ilan edilmesine ilişkin teklifi seçimden sonra değerlendirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum