Isparta Tren İstasyonu 2013’te Seferlere Başlayacak

2008’den bu yana 260 km sürat yapabilmesi için alt yapı çalışmaları yapılan Isparta Tren İstasyonu 2013’te seferlere başlayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2012 11:22
Isparta Tren İstasyonu 2013’te Seferlere Başlayacak

2008’den bu yana 260 km sürat yapabilmesi için alt yapı çalışmaları yapılan Isparta Tren İstasyonu 2013’te seferlere başlayacak. Isparta'dan İstanbul ve İzmir hatları 2008'de bakıma alınmıştı.

Mart 2008'da iptal edilen Pamukkale (İstanbul) Ekspresi ve aynı yılın ikinci yarısında kaldırılan Göller Ekspresi'nin (İzmir) güzergâhlarında ray yenileme, yeni yatırım, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Isparta-İzmir ve Isparta-İstanbul arasında karşılıklı seferleri sağlayacak hatlarda yeni inşa, bakım ve onarını çalışmaları 3 yıldır tamamlanma aşamasında.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar, Çalışmaların 2 yıl daha süreceği belirtirken şunları kaydetti” 2008 yılından itibaren alt yapı çalışmalarının yetersizliği nedeniyle Sandıklı-Denizli arasında 210 km hat kesimimizin tamamen yolların yenilenmesi, şu anda 160 km sürat yapabilecek şekilde gelmesi adına alt yapının tamamen, ray seviyesinden yer yer bir buçuk metre kazı ve dolgu çalışmaları yapılıyor. Beton travel kullanılarak şu andaki yüksek hızlı trenin rayları yani 60’lık raylar kullanıyoruz.” dedi.

Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar, yapılan alt yapı çalışmalarının Ekim ayında Karakuyu’ya kadar olan hat kesiminin ise biteceğini belirtti. Uçar” Yol çalışmalarımız 28 Şubat 2011 yıl’ında başlamış olup Ekim ayı’nın 47 km.lik Karakuyu’ya kadar olan hat kesimimiz bitti. Denizli ile Karakuyu arasındaki hat kesim çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar bittiğinde ise 2013 yılını bulacak ve 2013’de seferlerimiz başlayacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum