Isparta Tren İstasyonu Turizm Alanı İlan Edildi

Bakanlar Kurulu, Isparta Tren İstasyonu’nun kullanılmayan büyük bir bölümünü turizm alanı olarak ilan edip, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2011 11:12
Isparta Tren İstasyonu Turizm Alanı İlan Edildi

İlk defa eski Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt’un gündeme getirdiği ve projelendirdiği Gülpark Projesi için beklenen tahsis nihayet yapıldı.

Bakanlar Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teklifi üzerine Isparta Tren İstasyonu’nun atıl durumdaki 60 dönümlük alanını turizm bölgesi ilan etti. Isparta Merkez Gülpark Turizm Merkezi, İl Özel İdaresi’nin kullanımına sunulacak.

Bakanlar Kurulu’nun Tren İstasyonu’nun atıl kalan alanlarını turizm merkezi ilan ettiğine dair kararı dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, 60 dekarlık alan Gülpark Turizm Merkezi ilan edilip, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi.

Bakanlar Kurulu’nun kararıyla Isparta’nın Gülpark hayalinde en önemli aşama geçilmiş oldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Proje Desteği Programı doğrultusunda yapılması planlanan Gülpark Projesi’nin Gülpark Turizm Merkezi’nde inşa edilmesi bekleniyor. BAKA, projeye DPT’nin onayıyla 8 milyon TL ödenek ayırdı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum