Isparta Turizmde Yatırımcıya Muhtaç

Isparta’da Turizm Haftası’nda sözü özel sektör aldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2012 12:52
Isparta Turizmde Yatırımcıya Muhtaç

Isparta’da Turizm Haftası’nda sözü özel sektör aldı. Otel yatırımcıları 2023 Isparta vizyonunda turizm olması, turizmde Isparta’yı anlatan ürün tanımlamasının mutlaka yapılması fikrinde birleşti

36. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Isparta’da Turizm, Turizm Potansiyeli ve Yatırımları” konulu panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç yaptı. Isparta’nın yatırımcıya muhtaç olduğunu anlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, “Isparta yatırımcıya muhtaç. Kollektif hareket etmeyi sağladığımız taktirde Isparta turizm payını artıracaktır” dedi.

36. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Isparta’da Turizm, Turizm Potansiyeli ve Yatırımları” konulu panel düzenlendi. Düzenlenen panele Vali Vekili Kadri Canan, turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Panele konuşmacı olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Öngör Otel Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör, Centrum Garden Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Şener, Akkanat Holding Genel Koordinatörü Bekir Akkaş ve Eğirdir MYO Yrd. Doç. Dr. Murat Çuhadar ve Saporta Turizm Seyahat Acentesi Yetkilisi Cemal Kozan katıldı.

ISPARTA YATIRIMCIYA MUHTAÇ
Panelin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç yaptı. Turizm sektörünün endüstriyel güç ve bacasız sanayi olarak adlandırıldığını belirten Müdür Kılıç, dünyanın her yerinde turizmin alt yapı, tanıtım ve pazarlama olarak 3 ana unsurdan oluştuğunu söyledi. Isparta’nın yatırımcıya muhtaç olduğunu anlatan Kılıç, “Isparta tarımından sonra en canlı sektör turizm olmalı. Isparta 2007 yılında ekoturizm bölgesi olarak tanımlanmıştır. Isparta’da sahip olunan doğal güzelliklerin yanında doğa, kültür ve inanç turizmine sahip olunan birçok değerlerimiz vardır. Isparta’da alt yapı standartları yükseldikçe daha iyi yerlere geleceğiz. Ispartamız da turizm konusunun turizm ekonomisine dönüştürülmesi için sivil toplum örgütlerinin ve kamu kurum ve kuruluşlarının ortak hareket etmeleri gerek. Böylece Isparta hak ettiği payı artıracaktır. Isparta yatırımcıya muhtaç. Kollektif hareket etmeyi sağladığımız taktirde Isparta turizm payını artıracaktır” dedi.

ISPARTA TURİZMİ İÇİN ÜRÜN BULUNMALI
Antalya’ya gelen turistlerin Isparta’ya çekilmesi gerektiğini belirten Öngör Otel Yönetim Kurulu Başkanı Sami öngör, bu turizm pastasından Isparta’nın da faydalanması gerektiğini savundu. Isparta’da ne kadar yatırımcı olursa o kadar da turizm payının artacağına değinen Öngör, “Isparta doğa ve tarihin eşsiz buluşması. Isparta turizmi için ürün bulunmalı. Isparta turizmini artırmak bizim hedefimiz. Bu otel bizim otelimizdir. Hepimizin otelidir. Otelimizde SPA merkezimiz olacak. Ispartalı gençler için otelde eğlence merkezleri oluşturduk. Halkımızın desteğiyle bu günlere geldik. Ama dediğim gibi Isparta’da turizm potansiyelinin artırılması için Isparta turizmini ön plana çıkaracak ürün belirlenmeli” şeklinde konuştu.

2023 VİZYONU TURİZM OLMALI
Centrum Garden Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Şener de, Isparta’nın 2023 vizyonunun turizm olması gerektiğini açıkladı. Turizmin güneş, kum ve deniz üçgeninden ayrıldığını açıklayan Şener, turizmin artık tarih, kültür ve doğa ekseninden oluştuğunu bildirdi.

Isparta’yı kenarından geçilip gidilen bir il olmaması gerektiğine işaret eden Şener, amaçlarının istihdama ve büyümeye katkı sağlamak olduğunu söyledi. Şener, “Bizim mutlaka genel vizyona ihtiyacımız var” açıklamalarına yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum