Isparta Türküleri Derlendi

Vali Memduh Oğuz’un desteği ile Isparta Türküleri adıyla hazırlanan albümün tanıtımı Isparta Valiliği Gül Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Yayınlanma:
Isparta Türküleri Derlendi

Tanıtıma Vali Memduh Oğuz proje yöneticisi Deniz Yıldız ve Ispartalı müzisyenler katıldı. Hazırlanan albümün Isparta kültürünün tanıtımı açısından önemli bir kaynak olduğuna değinen vali Oğuz; “Isparta, folkloru çok önemli bir vilayettir.

Birçok türküsü vardır. Bizde Isparta’nın türküleriyle ilgili bir çalışma yapalım dedik. Sonra bu bir proje haline dönüştü. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğretim üyelerimizle işbirliği yaparak bu CD’yi hazırladık. Proje yürütücümüz Deniz Yıldız ile ayrıntılı bir araştırma sonucunda bu CD oluşturuldu. 2 yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Isparta’nın kültürüne yapılmış önemli bir katkıdır.

Beş bin adet CD dağıtılacak. Isparta halk kültürü ile ilgili çalışmaları sürekli yapılsın. Hazırlanmış olan bu eser aynı zamanda bir çok araştırmacıya kaynak niteliği oluşturacak bilimsel bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

Proje Yürütücüsü ve Müzik Yönetmeni Deniz Yıldız CD’nin ayrıntılı bir çalışma sonucu hazırlandığını belirterek; “Valimiz Memduh Oğuz bu projenin başından beri içerisinde bulundu. Bize çok destek verdi. Öncelikle vali beye teşekkür etmek istiyorum.

Isparta türküleri adlı CD iki aşamadan oluştu. İlk aşama vali ve SDÜ ortak projesi olarak BAKA’ya sunuldu ve kabul edildi. BAKA’da 40 Bin TL’lik bir yardım aldık. Ve Sonrasında CD çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 200 parça içerisinde 12 adet sözlü 1 adet zeybek enstrümantal eser seçilerek, profesyonel kanal kayıt ve ileri teknoloji ile hazırlandı.

Hüseyin Turan, Nida Ateş gibi değerli sanatçılarımız türküleri seslendirdi. Ispartalı müzisyen Mevlüt Öz de bir türkü seslendirmiştir” şeklinde konuştu.

Yıldız Telif hakları valiliğe ait olan CD’nin yakın zamanda valilik Internet sitesin de isteyen herkes ulaştırılacağı bilgisini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.