Isparta Ulusal Güç Birlliği Kubilay'ı Andı

Isparta Ulusal Güç Birlliği Kubilay'ı Andı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2010 17:29
Isparta Ulusal Güç Birlliği Kubilay'ı Andı

Isparta Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen ve Isparta CHP İl örgütü, CUMOK Isparta Temsilciliği, DSP Isparta İl Örgütü, Alevi Kültür Derneği Isparta Şubesi, İşçi Partisi Isparta İl Örgütü, Tüm Gençlik Birliği Isparta Şubesi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Isparta Şubesi, Y.Kuşak Enst. Derneği Isparta Şubesi’nin katılımıyla gerçekleştirilen Isparta Ulusal Güç Birliği çatısı altında devrim şehidi Kubilay’ı anma töreni gerçekleştirildi.

Tören Cumhuriyet Alında Atatürk Büstüne Saygı duruşu ve çelenk konulmasından sonra Kaymakkapı Meydanında ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mahmut Özyürek özetle şunları söyledi: “1930 yılında Kubilay’a karşı girişilen gerici vahşetin 80.yılındayız. Türk halkının Sevr’i yırtarak Lozan’ı imzalatarak Cumhuriyet’le birlikte elde ettiği kazanımları içlerine sindiremeyen Batılı emperyalist yağmacı güç odakları, kendileri ile işbirliği içerisindeki tarikat şeyhlerini kullanarak Kurtuluş Savaşı’na, Kemalist Devrim’e, Tam Bağımsızlıkçı Ulus Devlete ve Laik Cumhuriyet!e karşı başlattıkları bir suikast eylemidir.

O gün ve bugün; emperyalizm, Türk Halkının Cumhuriyetle birlikte ede ettiği kazanımlara karşı bitmeyen bir saldırı stratejisini uygulayarak irticai hareketlerin arkasında sinsice yer almış; bir türlü hazmedemediği “Kurtuluş Savaşı’nın” “ Kemalist dervim’in” tam bağımsızlıkçı ulus devleti temel yapısının bütün Dünya da ezilen halklara örnek olmasına tahammül edemeyip çılgına dönmüştür.

Ak partinin himayesi, ABD ve AB’nin desteği ile Türkiye yi bölme planı adım adım yaşama geçiriliyor. “ 2 dilli yaşam” çağrısı Cumhuriyete karşı başlatılan kakışma hareketi artık yasa ve hukuk tanımaz bir aşamaya getirildiğinin bir göstergesidir.

Biz vatanseverler, devrimcileri, Atatürkçüler emperyalizme karşı dişe diş mücadele ederken, bugün iktidarın tepesine çöreklenen çağ dışı zihniyetin firkir babaları, gericiler, işgalcilerin yanında saf tutmadı mı?

Dün Mustafa Kemaller işgalcileri ve işbirlikçileri, Derviş Mehmetleri nasıl tarihin çöplüğüne süüprmüşlerse, biz Mustafa Kemallerin, Kubilayların çocukları olarak “ Bizansın Çocuklarını” hak ettikleri deliğe süpürmeye kararlıyız. Dün Kubilaylar gericiliğe boyun eğmedi, bugün de bizler eğmeyeceğiz..

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.