Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Yeni Bir Fakülte Daha Açılıyor…

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) bünyesinde bulunan Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu fakülteye dönüştürüldü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni fakültenin is

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2020 12:13
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Yeni Bir Fakülte Daha Açılıyor…

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) bünyesinde bulunan Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu fakülteye dönüştürüldü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni fakültenin ismi “BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ şeklinde onaylandı. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “ISUBÜ olarak uygulamalı eğitimi sadece fen bilimlerinde değil, sosyal bilimler alanında da yaygınlaştırmak ana hedeflerimizden biridir. Bilindiği gibi bu hedefimize ulaşmak için ilk adımı Turizm Fakültesi’yle atmıştık. Şimdi “Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Fakültesi” ile ikinci adımı atmış olduk.  Bunu da Isparta’mızın güzide bir ilçesi olan Yalvaç’ta gerçekleştirmiş olmamız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yeni fakültemizin açılmasıyla birlikte üniversitemiz fakülte sayısını da yediye çıkarmış olduk.  ISUBÜ olarak, ortak akılla hareket ederek, her zaman bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine, büyümesine katkı vermeye devam edeceğiz. Üniversitemizin ve fakültemizin kuruluşunu gerçekleştiren ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof.Dr. Yekta Saraç’a, TBMM Başkan Vekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, Isparta Milletvekillerimize, Sayın Valimize, YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine ve hayırsever iş insanı Sayın Mustafa Büyükkutlu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemiz için yeni bir heyecan ve iddia anlamı taşıyan yeni fakültemizin ülkemiz, üniversitemiz ve Yalvaç ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.