Isparta Valiliği Önemli Kararlar Aldı

Isparta Valiliği tarafından eğlence yerlerinden, okul önlerinde okul ile ilişiği olmayan şahıslara kadar bazı yasal yaptırımlar getirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2011 10:23
Isparta Valiliği Önemli Kararlar Aldı

Isparta il sınırları içerisinde faaliyette bulunan kahvahane, kıraathane, play station ve oyun salonu, dernek lokalleri, internet kafe gibi işletmelerin içerisini göstermeyecek şekilde camlarını boya, film, aynalı cam, perde ve benzeri engellerle kapatılmasına Isparta Valiliği tarafından yasak getirildi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, il sınırları içerisinde huzur ve güvenin kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması, amacı ile umuma açık işyerlerinin emniyet ve asayiş yönünden daha etkin şekilde denetiminin sağılanabilmesi için deneti engelleyin unsurların kaldırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Maksat Dışı Ateş Yakanlara Ceza
Valilik ayrıca ormanlık ve benzeri doğal yerlerin korunması amacıyla maksat dışı ateş yakılmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanması ile ilgili olarak da karar aldı.

Araç Kiralayanlar Dikkat!
Araç kiralayan firmalara Emniyet Müdürlüğü'ne bildirimde bulunma zorunluluğu getirildi. Vali Oğuz, karar ilişkin şu açıklamayı yaptı, "İlimiz ve İlçelerinde meydana gelen asayişe müessir ve benzeri olaylara karışan şahısların genellikle rent A Car, olarak tabir edilen motorlu taşıt kiralayan şirketlerden oto kiraladıkları, bu otoları çeşitli olaylarda kullandıkları, oto plakalarının bazen rent a car şirketi üzerine bazen de üçüncü şahıslar üzerine kayıtlı olduğu, oto sorfulamaları sonucu anlaşılmaktadır.

Özellikle gece meydana gelen müessir olaylarda şirket sahipleri ve ruhsat sahiplerine ulaşmanın zor olduğu ve plakanın resmi sahibinin hukuken şüpheli duruma düştüğü, ayrıca yürütülen soruşturmada şüphelinin evrak üzerinde tespiti açısından zaman kaybı görülmektedir. Alınan bu kararla Isparta ili sınırları içerisinde kiralık araç kullanılarak olması muhtemel olayların engellenmesi, meydana gelen olayların faillerinin yakalanarak olayların aydınlatılmasına ve kamu esenliğine yönelik çalışmaların hız kazanması amaçlanmaktadır."denildi.

Eğlence Yerlerine Güvenlik Kamerası Zorunluluğu
Isparta Valiliği tarafından alınan karar gereği işletmelere güvenlik sistemleri kurulması zorunluluğu da getirildi.

Vali Oğuz, Isparta il sınırları içerisinde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişlkin yönetmelik hükümlerine göre açılarak faaliyette bulunan umuma açık kahvehan, kıraathane, play station ve oyun salonu, internet kafe, bar, birahane, disko, diskotek, gazino, istirahat ve eğlence yerlerine güvenlik sistemleri kurulmasına dair karar alındı. Bu karar da il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenen suçların aydınlatılması amacını taşımaktadır" şeklinde bilgi verdi.

Okulların Etrafında Kuş Uçurtulmayacak
Valilik tarafından okul çevrelerinde okul ile alakası olmayan şahıslara karşı da tedbir alındı. Vail Memduh Oğuz, "Isparta il merkezi ve ilçelerinde bulunan ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların çevresinde alınacak tedbirlerle ilgili, okulla ilişiği olmayıp, okul çevresinde toplanan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanması kararı da alındı. özellikle okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, bu kararla özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz ve benzeri olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek hertürlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevrelerinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimiz kandırmalarının engellenmesi amaçlanmaktadır" dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.