Isparta Valiliği Tüm Birimleriyle Seferber Oldu

Isparta Valiliği Tüm Birimleriyle Seferber Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2015 16:06
Isparta Valiliği Tüm Birimleriyle Seferber Oldu

Isparta 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e yakışır bir veda töreni gerçekleştirdi. Törende Isparta Valiliği bütün ekiplerini seferber ederek bütün hazırlıklarını üç günde tamamladı.

9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefat haberinin duyulması ile birlikte Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında oluşturulan koordinasyon merkezi, geceleride ilgili birimleri vardiyalı olarak çalıştırarak, cenaze töreni için tüm hazırlıklarıi kısa bir sürede tamamladı.

Yoğun bir katılımla dün gerçekleşen Isparta ‘da ki şehre veda geçişi ve bu gün yapılan Cenaze defin töreninde ise hiç bir aksaklık yaşanmadı.
Cenaze töreni için şehir dışından hava yolu ile Isparta’ya gelen binlerce misafir ise kendilerine tahsis edilen araçlarla İslamköy’e ulaştırıldı.

Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in defnedildiği Çalcatepe’nin anıt mezar bölgesi sayılması için bir gün gibi kısa bir sürede bakanlar kurulu kararı çıkarıldı.

Yine Çalcatepe’ye islamköy’den ulaşım için 24 saatte araç ulaşımı için 1 adet asfalt yol, yaya ulaşımı için biri asfalt biri stabilize olmak üzere toplam 3 alternatif yol yapıldı.

Şehrin ve İslamköy’ün her noktasında güvenliği en üst seviyede tutan kolluk kuvvetleri ise vatandaşların cenaze törenine ulaşımlarında ve Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in naaşını taşıyan cenaze aracının Çalcatepe’ye ulaşmasında hiçbir olumsuzluğa mahal vermedi.

Bunun yanında Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için hazırlanan cenaze törenini yaklaşık 250 civarında basın mensubu takip etti. Basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla tüm imkanlar seferber edildi. Cenaze namazının kılındığı Şehriban Hatun Camii ve Çalcatepe’de platform kuruldu. Töreni onlarca televizyon canlı olarak tüm dünyaya nakletti.

Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in kabrinin bulunduğu Çalcatepe’de emniyet tedbirleri ilk etapta Valilik emri ile jandarma tarafından, ilerleyen dönemde ise yine Valilikçe, özel güvenlik ile sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.