Isparta Valisi Memduh Oğuz: ‘Biz Yasakçı Değiliz!’

Mahalli Çevre Kurulu’nda Emniyet Asayiş Şube Müdürü’nün verdiği bilgiye göre değerlendirme yapan Vali Oğuz, “Biz yasakçı değiliz. Yaşanabilir, dengeli, korunabilir ve kullanılabilir bir çevre için çalışıyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2012 12:51
Isparta Valisi Memduh Oğuz: ‘Biz Yasakçı Değiliz!’

Mahalli Çevre Kurulu’nda Emniyet Asayiş Şube Müdürü’nün verdiği bilgilere göre, değerlendirme yapan Vali Memduh Oğuz, “Biz yasakçı değiliz. Yaşanabilir, dengeli, korunabilir ve kullanılabilir bir çevre için çalışıyoruz” dedi.

Türk Milleti’nin geleneklerine bağlı bir millet olduğuna dikkat çeken Vali Oğuz, düğünlerdeki müzik sesleri ve eğlencelerin yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak, diğerinsanları rahatsız edecek olan davranış ve tutumların karşısında duracaklarını ifade etti.

“OLMAZSA OLMAZLARA DOKUNULMAYACAK”
Vali Oğuz, “Düğünler, gelenekler – görenekler ve halaylarımız bizim 3 bin öncesine dayanan kültürümüzü oluşturur. Biz düğünlerde eğlenilmesine karşı değiliz, ancak düğünlerdeki saat sınrının aşılması ile ehil kişiler tarafından atılmayan havai fişekler ve zarar görecek olan diğer vatandaşlarımız için önlem almak durumundayız. Bütün bunları yaparken, tabi polisimiz de nezaket sınırları içinde bu olayların önüne geçmelidir. Gereken hassasiyet gösterilmelidir” şeklinde konuştu.

‘Bizim zamanımızda elektronik cihazlarla eğlenilmezdi’ diyen Vali Oğuz, “Eski yıllarda çekilen düğün halaylarında 50’şer kişilik gruplar gösteriler yapardı. Tabi şimdi o şekilde düğünler kalmadı. Önceden elektronik cihazlar olmadığı için, havanın hafif kararmasıyla birlikte çekilen halay ve müzik sesleri tatlı bir şekilde bir diğer mahalleden duyulabilir, fakat kimse rahatsız olmazdı. Şimdi elektronik cihazlarla yükseltilen sesler, bazen mahalle sakinlerini rahatsız edebiliyor” diye konuştu.

VALİ OĞUZ’DAN ‘EMPATİ YAPIN’ TALİMATI
Vali Oğuz, “Bundan böyle polisimiz, çevre ve şehircilik müdürlüğü yetkililerimiz insanlara hayatı zindan etmeden nezaket sınırlarında uyarılarını yaparak, gerekli idari işlemleri yapacaktır. Yasaklar uygulanacak ama olmazsa olmazlarımıza asla dokunulmayacaktır. Kırmadan dökmeden görevinizi yapın, gerekirse empati yaparak, ‘Bu düğün benim olsaydı nasıl olurdu?’ diye düşünün. İğneyi başkasına, çuvaldızı da kendinize batırın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.