Isparta Valisi Memduh Oğuz Keçiborlu'da

Vali Memduh Oğuz beraberinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan ile birlikte Keçiborlu İlçesini ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2011 11:34
Isparta Valisi Memduh Oğuz Keçiborlu'da

Keçiborlu İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan ve ilçe daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki heyet ilk olarak ilçe merkezinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan 120 öğrencinin barınabileceği Nilüfer Kız Öğrenci Yurdunun açılışını yaptılar.

Yurt önünde düzenlenen törende ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.
Yurt açılışı nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan; “Eğitim ulusların, milletlerin geleceğinde belirleyici bir roldür, bu paralel doğrultusunda eğitimli insanların oluşturduğu ülkeler daha refah yaşarlar. İnsanlar bir birlerine saygı, hoşgörü ve sevgi içinde yaklaşırlar. Bu bilinçle milletimiz asırlardır eğitime büyük önem vermiştir. İlçemizde bu yönde çok başarılı diyebileceğimiz bir konumdadır ve ilçe halkı olarak kazandırdığımız eğitim kurumlarımızla gurur duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz; “Güzel bir eğitim yuvasının açılışını yapıyoruz. Bu güzel eğitim yuvasının hayırlı olacağı katılımcılarından belli, burada üniversite rektörü, rektör yardımcıları, saygıdeğer profesörler ve yürütme kurlu üyesi, sanayi odamız, yatırımcı ve girişimciler olarak çok kıymetli bir katılan grup var. Demek ki bu şimdiden hayırlı olmuş” dedi.

Hayırlı bir iş için birlikte olduklarını ifade eden Vali Oğuz; “Eğittim için, ilim için bir tesisin açılışı için beraberiz. Hayırseverler gelmiş bizim burada mekteplerde okuyacak çocuklarımız var, onlar sıcak bir yerde olsunlar, sıcak bir kap yemek yesinler ve barınsınlar, bunu biz yapalım demişler ve bu eseri meydana getirmişler. Sayın rektörümüzün ve yürütme kurulu üyemizin birlikte burada bulunması Keçiborlu’ya büyük faydalar getirecek ve beklide bu yurt buraya yeni bir okulun açılmasında anahtar görevi görecek. Çünkü insan gözüyle gördüğü zaman daha kolay kara verir. Bu arkadaşlar eğitime meraklı, Keçiborlu daha yüksek hizmetlere layık, bir üniversitenin bir fakültesine layık kanaati çıkıverir buradan. Yarın bunlar okul binası da yaparlar, okulu da yaparlar derler ve böylece Keçiborlu’ya ilave hizmet gelir.

Kimin emeği geçtiyse, maddi manevi emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burada okuyan evlatlarımız öncelikle sağlıklı, huzurlu olsunlar, annelerine, babalarına hayırlı olsunlar. Milletimize, memleketimize ve bütün dünya insanlığına hayırlı olsun. Bunun altını çizerek söylüyorum, bizim yeryüzünde yaşayan insanlıkla ilgili bir tek düşüncemiz var; hepsi mesut osun, mutlu olsun… Bizim başka bir beklentimiz olamaz” dedi.

Konuşmalardan sonra yurdun yapımında emeği geçenlere plaketleri verildi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı’nın yaptığı dua ile birlikte yurdun açılışı protokol tarafından yapıldı ve yurt binası hep birlikte gezildi.

Yurt açılış töreni geleneksel Isparta Helva Kabunesi ikramı ile sona erdi.
İlçede çeşitli incelemelerde bulunan Vali Memduh Oğuz, Keçiborlu Kaymakamı Vedat Yılmaz’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Oğuz ilgililere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.