Isparta Valisi Oğuz Açıklaması

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın eğitim kenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, Isparta'yı "Balkanlar'ın, Ortadoğu'nun ve Kafkaslar'ın eğitim şehri" olması gerektiğini belirtti

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2011 17:22
Isparta Valisi Oğuz Açıklaması

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın eğitim kenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, Isparta'yı "Balkanlar'ın, Ortadoğu'nun ve Kafkaslar'ın eğitim şehri" olması gerektiğini belirtti.

Oğuz, Öğretmenevi yazlık bahçesinde basın mensuplarıyla biraraya geldi. 6 aydır Isparta'da görev yaptığını kaydeden Oğuz, Isparta'nın hedefinin eğitim kenti olması gerektiğini savundu.

Bir ilin her alanda başarılı olamayacağını ve kendisine model olarak bir alan belirlemesi gerektiğini savunan Oğuz, Isparta için de önceliğin eğitim olması gerektiğini kaydetti. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin her geçen yıl kapasitesinin genişlediğini, Isparta'daki okulların fiziki konumlarının, altyapılarının bir çok ili geride bıraktığını ifade eden Oğuz, "Nehir eğitim kentine doğru akıyor, bana göre Isparta kendini eğitimde göstermeli, kolejler, üniversiteler şehri olmalı. Sadece Türkiye'nin değil, Balkanlar'ın, Ortadoğu'nun ve Kafkaslar'ın eğitim şehri olmalı" diye konuştu.

Oğuz, Isparta'nın da kendisini bu alanda markalaştırması gerektiğini belirtti.

Isparta'nın aynı zamanda Türkiye'nin gül bahçesi olduğuna da işaret eden Oğuz, tarım ve hayvancılığın da iyi potansiyele sahip olduğunu ancak eğitimden sonra gelmesi gerektiğini bildirdi.

Isparta'da ağır kirletici sanayi yerine, kozmetik, meyvecilik ve hayvancılık mamullerine uygun sanayiye yer verilmesi gerektiğini kaydeden Oğuz, turizm alanında da hak ettiği payı alması ancak bunun için konaklama tesislerinin sayısının artması gerektiğini belirtti. Oğuz, yakın tarihte Isparta'yı yılda 3-5 milyon turistin ziyaret edebileceğinin mümkün olacağını aktardı.

-Eğirdir Gölü ÖZEL HÜKÜM BELİRLEME ÇALIŞMASI-

Toplantıda basın mensuplarının Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme Çalışması taslağına göre, Göle yakın yerleşim alanlarında çok sayıda vatandaşın mağdur olacağını belirtmesi üzerine Vali Oğuz, şunları söyledi:

"Valinin yetkisizlikten şikayet etme hakkı yok. Hükümetin temsilcisi ilin başıdır. Eğirdir Gölü etrafındaki insanımızın mağdur olmaması için gereken önlemi alır. İmkanını aşan durumda bunu amirlerine bildirir. Elbette merkezde masa başında bir karar verilirken eksik durumlar olabilir. Ancak mevzuatı hazırlayanın niyeti de Isparta'ya hizmet etmektir. Düzelteme yapılması gerekiyorsa bunu iletir ve düzelttiririz. Durum vekillerle de istişare ederiz. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.