Isparta Valisi Oğuz Hastane Odasında Kız İstedi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Özel İdaresi'nde çalışan İskender Oğuz Kaçar'ın evlenmek istediği 22 yaşındaki Tuğba Alptekin'i, babası Mustafa Alptekin'den iş kazası nedeniyle tedavi gördüğü hastanede istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2012 15:02
Isparta Valisi Oğuz Hastane Odasında Kız İstedi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Özel İdaresi'nde çalışan İskender Oğuz Kaçar'ın evlenmek istediği 22 yaşındaki Tuğba Alptekin'i, babası Mustafa Alptekin'den iş kazası nedeniyle tedavi gördüğü hastanede istedi. Baba Alptekin'in "Kızım istiyorsa olur" demesi üzerine Tuğba Alptekin'i cep telefonuyla arayan Vali Oğuz, kızın da olurunu aldı.

Isparta İl Özel İdaresi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli İskender Oğuz Kaçar ile Süleyman Demirel Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Tuğba Alptekin, geçen yıl tanıştı. Alptekin ile evlenmek isteyen Kaçar, önceki gün Özel İdare'de Vali Memduh Oğuz ile karşılaştı. İskender Oğuz Kaçar'ın evlenme isteğinden haberdar olan Vali Oğuz, kız istemeye gidip gitmediklerini sordu. Kaçar, Tuğba Alptekin'in babası Mustafa Alptekin'in iş kazası geçirdiğini ve Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, bu nedenle isteyemediklerini söyledi.

Hayırlı işlerde acele edilmesi gerektiğini söyleyen Vali Oğuz, dün öğleden sonra İskender Oğuz Kaçar, babası Hüseyin Kaçar ve anne Mehri Kaçar ile birlikte Mustafa Alptekin'i Isparta Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Vali Oğuz burada, baba Mustafa Alptekin ve anne Havva Alptekin'den kızları Tuğba'yı, İsmail Oğuz Kaçar için istedi.

İKİSİNİN DE MANEVİ BABASIYIM

Hayırlı işlerde acele edilmesi gerektiğini belirten Vali Oğuz, "Mustafa Bey, Havva Hanım, biz buraya hayırlı bir iş için geldik. Çok sevdiğimiz İskender için buradayız. Ben hem oğlumuzun hem de kızımızın manevi babasıyım. Çok güzel yetiştirdiğiniz güzel kızınız Tuğba'yı Allah'ın emriyle, Peygamberin kavliyle istemeye evinize gelecektik. Ama Mustafa Bey'in iş kazasında ayakları kırılınca buraya geldik. Sizden Allah'ın emri, Peygamberin kavliyle kızınız Tuğba'yı oğlumuz İskender'e istiyoruz" dedi.

YANITI TELEFONLA ALDILAR

Baba Alptekin'in "Kızım istiyorsa olur" demesi üzerine Tuğba Alptekin'i telefonla arayan Vali Oğuz, "Tuğba kızım, biz seni oğlumuz İskender'e istemeye geldik. Ailenle söz kesiyoruz. Tabii son söz İskender ve senin. Sen ne diyorsun?" diye sordu. Ailesiyle telefonda konuşan gelin adayı Tuğba, hastane odasındakilerin alkışları arasında, "Ben de kabul ediyorum" dedi. "Allah hayırlı Uğurlu etsin" diyen Vali Oğuz, getirdiği çikolatayı kendi elleriyle odadakilere ikram etti.

Kız babası Mustafa Alptekin de "Nasip böyleymiş, inşallah hayırlı, Uğurlu olur. 40 yıl düşünsem böyle hastane odasında kız vereceğim aklıma gelmezdi" dedi.

VALİ OĞUZ'A TEŞEKKÜR

Vali Memduh Oğuz'a çok teşekkür eden damat adayı İskender Oğuz Kaçar ise "Sayın Valimiz bize böyle bir sevinci yaşattı. Açıkçası böyle hastanede isteyeceğimiz hiç aklıma gelmemişti. Sayın Valimiz dün durumu bana sordu, ben de durumu kendisine anlatarak kız istemeyi ertelediğimizi söyledim. Vali Bey de 'Biz de hastanede isteriz' dedi. Dediği gibi oldu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.