Isparta Valisi Oğuz: 'Yetki Verelim Belediye Yapsın'

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un şehir merkezinde bir kent meydanı oluşturulması için ortaya sunduğu proje kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Ancak Vali Oğuz bu süreçte Isparta Belediyesine önemli bir çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2012 12:01
Isparta Valisi Oğuz: 'Yetki Verelim Belediye Yapsın'

Isparta Valiliğinin bulunduğu alanın ticarethanelerle dolu olmasını ‘gayri ciddi’ olarak nitelendiren Vali Memduh Oğuz, “Vilayet binasının önü. Yarısında kafeteryalar, ticarethaneler var. Bunlar meydana uygun değil. Burada ekmek parası kazananlar varsa onları mağdur etmeme adına Belediye ve Vilayet onlara alternatif yer teklif eder. Ama bu meydan bir şehir meydanı gibi yapılır. Belediye gelsin protokol yapalım. Yine Belediye tanzim etsin. Projeyi hazırlasın ama burası paranın geçerli olmadığı halka açık büyük bir park olsun. Burada süs havuzları olsun. İnsanlar çocuklarını burada dolaştırabilsin. Vilayetin önü arkası bahçe olsun. Vilayet ve Belediye protokol yapsın. Yetkiyi Belediyeye verelim ve nasıl istiyorsa tanzim etsin. Ama burada kafe, ticarethane olmasın. Şehrimize gelen ziyaretçiler geniş bir meydan bulsunlar” dedi. 

“BAŞKANIN GÖRÜŞÜNÜ ALDIM”

Şu anda boş konumdaki Askeri Mahkeme binasını Atatürk Müzesi yapmak üzere Silahlı Kuvvetlerden talep ettiklerini kaydeden Vali Oğuz, “Tarihi Vilayet binası etrafında Roma, Paris, Londra’da olduğu gibi büyük bir meydan olsun” diye konuştu.
Ortaya atılan fikrin ittifakla geliştiğini söyleyen Vali Memduh Oğuz, “Biz bu teklifi yaparken en az 100 kişiye danıştık” dedi.

Vali Oğuz konuşmasına şöyle devam etti: “Mümkünse Jandarma lojmanları da yıkılsın o da şehir meydanına dahil olsun. Tarihi Vilayet binası etrafında Roma, Paris, Londra’da olduğu gibi büyük bir meydan olsun. Bunu öneri olarak getiriyorum. Vilayet binası önündeki alanın büyük bölümü hazineye ait. Burayı ticaret yapılmayacak kamu alanı olarak tescil ettirmek üzere Milli Emlak’a yazı yazdık. Biz bu teklifi yaparken daha önce bunu Belediye Başkanımızla görüştüm. Şifai olarak düşüncesini adım. En az 100 kişiye danıştım. Bir ittifak olunca fikrimi söyledim. Dünden oluşmuş bir düşünce değil.

Öyle güzel havuzlu gösteriler var ki saatlerce çocuklarınızla seyredesiniz. Hem de çok pahalı şeyler de değil. Ama Vilayet önünde taş meydan bir tarafı ağaçlarla kapalı. Burayı daraltmışız. Vilayetin önü ve arkası açılsın. Hem Valilik olarak da prestijimiz olur. Eğlenceler yapılacağı zaman burada yapılır. Kültürümüzde yer alan bayram yeri olur. Isparta’da kent meydanına ihtiyaç vardır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum