Isparta ve Burdur Halkı İçin İyi Olmaz!

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, zarar eden üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi nitelikli sağlık hizmetine ulaşımı olumsuz etkileyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Kasım 2011 11:25
Isparta ve Burdur Halkı İçin İyi Olmaz!

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, zarar eden üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili, ''Bu uygulama Isparta ve Burdur halkının nitelikli sağlık hizmetine ulaşma hakkını olumsuz etkileyecektir'' dedi.

Büyükyavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin hazırladığı kanun hükmünde kararnamede, zarar eden üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi konusunun yer aldığını anımsattı.

Uygulamanın tıp eğitiminin niteliğini düşüreceğini savunan Büyükyavuz, ''Bu uygulama, Isparta ve Burdur halkının nitelikli sağlık hizmetine ulaşma hakkını olumsuz etkileyecektir'' dedi.

Tıp fakültesi hastanelerinin, hastaların ikinci basamak hastaneler tarafından ayrıntılı olarak incelenmesi için gönderildikleri araştırma hastanesi konumundaki kurumlar olduğunu anlatan Büyükyavuz, şunları kaydetti:

''Tıp fakültesi hastanesinin 'Zarar ediyor' gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi ve yürürlükte bulunan performansa göre ücretlendirme uygulaması, öğretim üyelerinin daha iyi gelir elde etmek için daha fazla sayıda hasta bakmaya zorlanmalarına neden olmaktadır. Üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi, daha fazla zaman ve ilgi gerektiren hastaların il dışına sevk edilmelerine neden olacaktır. SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin araştırma hastanesi kimliğini kaybetmesi, Isparta halkının araştırılması gereken sağlık sorunları ve büyük ameliyatlar için Ankara, İstanbul gibi büyük merkezlere gönderilmesi suretiyle mağdur edilmesine neden olacaktır.''

Türkiye'de 2010 yılı rakamlarına göre hekim başına düşen günlük muayene sayısının birinci basamak hekimler için 50, uzman hekimler için ise 41 olduğunu ifade eden Büyükyavuz, bu rakamların OECD ve ABD'deki ortalamaların çok üzerinde olduğuna işaret etti.

Büyükyavuz, muayenelerdeki yoğunluğun sağlık hizmetinin niteliğini düşürdüğünü ve hastalarla hekimlerin karşı karşıya gelmesine neden olduğunu iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.