Isparta ve İlçeleri Jandarma Asayiş Bülteni

Isparta ve İlçeleri Jandarma Asayiş Bülteni

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2012 14:22
Isparta ve İlçeleri Jandarma Asayiş Bülteni

ISPARTA İL ve İLÇELERİ
JANDARMA ASAYİŞ BÜLTENİ

MERKEZ İLÇEDE KAYIP ŞAHIS:
Olay günü R.A. isimli şahıs müracaat ederek, oğlu Y.A.'nın 20 Temmuz 2012 günü öğle saatlerinde evden ayrıldığını ve kendisinden bir daha haber alamadığını beyan etmiştir. C.Savcısına bilgi verilerek kayıp şahsın bulunması için çalışmalara başlanılmıştır.

MERKEZ İLÇEDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü A.K. isimli şahıs motosiklet ile seyir halinde iken dikkatsiz ve tedbirsiz bir şekilde yola çıkan R.G.A.'ya çapması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan R.G.A., Isparta Gülkent Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikeleri bulunmamakta olup, tahkikata devam edilmektedir.

MERKEZ İLÇEDE EVDEN HIRSIZLIK OLAYI:
Olay günü G.K. isimli şahıs telefonla arayarak kardeşi H.K.'nin kendisine ait (1) adet kaynak makinesi ile (1) adet alüminyum kesme makinesini çaldığını beyanla şikayette bulunmuştur. Şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

MERKEZ İLÇEDE SU ÜRÜNLERİ KANUNUNDAKİ KABAHATLER:
Olay günü yasak olan günde olta ile balık avladıkları tespit edilen I.T., H.Ç. ve Z.T. isimli şahıslar hakkında tanzim edilen tutanak idari yaptırım uygulanmak üzere ilgili kuruma gönderilmiştir.

MERKEZ İLÇEDE HABERLEŞME VE ENERJİ NAKİL KABLO HIRSIZLIĞI OLAYI: Olay günü M.G. isimli şahıs telefon ile arayarak, kendisine ait (400) metre telefon kablosunun kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilmek suretiyle çalınmış olduğunu bildirmiştir. Yapılan araştırmada, (6) adet direk arasında bulunan (400) metre fiber optik kablonun kesilmek suretiyle çalındığı anlaşılmış olup, takip ve tahkikata devam edilmektedir.

MERKEZ İLÇEDE YASADIŞI EKİM OLAYI:
Olay günü yapılan kontrolde;
kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ekilmiş (5) kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Kenevir bitkileri imha edilmiş olup, C.Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

EĞİRDİR İLÇESİNDE SİLAH KAZASI:
Olay günü çobanlık yapan B.Y. isimli şahıs, üzerine bulunan av tüfeğinin kazaen ateş alması sonucu yaralanmıştır. Yaralı Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Olayda kullanılan av tüfeği ele geçirilememiş olup, C.Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

EĞİRDİR İLÇESİNDE  HIRSIZLIK OLAYI:
Olay günü N.G. isimli şahıs telefonla arayarak, sulama göleti mevkiinde bulunan tarlasından (1) adet çapa makinesinin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmış olduğunu bildirmiştir. Olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilerek takip ve tahkikata başlanılmıştır.

EĞİRDİR İLÇESİNDE KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA OLAYI:
Olay günü M.Ş. isimli şahıs müracaat ederek, kızı H.N.Ş.'nin H.Ö. tarafından kaçırıldığını beyanla şikayetçi olmuştur. Olayla ilgili C.Savcılığına bilgi verilmiş olup, şüpheli ve mağdurun yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir.

EĞİRDİR İLÇESİNDE KİŞİLERE AİT MALA ZARAR VERME OLAYLI:
Olay günü S.P. isimli şahıs müracaat ederek, iş makinesinin kanalizasyon çalışması yaptığı esnada bahçesine zarar verdiğini beyanla M.Y.'den şikayetçi olmuştur. Olayla ilgili C.Savcılığına bilgi verilmiş olup, tahkikata devam edilmektedir.

KEÇİBORLU İLÇESİNDE TAKSİRLE ORMAN YANGININA NEDEN OLMA OLAYI:
Olay günü S.A. isimli şahıs kendisine ait otomobilin bagajından getirdiği yaklaşık (50) kg. civarındaki bakır kablonun plastiklerini yaktığı esnada çıkan kıvılcımların etrafa sıçraması sonucu yangın çıkmıştır. Çıkan yangın Keçiborlu Orman İşletme Şefliği ekiplerince söndürülmüştür. Yangın neticesinde (50) m2. orman alanı yanmış olup, şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

GELENDOST İLÇESİNDE KASTEN YARALAMA OLAYI:
Olay günü M.T. isimli şahsın alacak-verecek anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı M.A.'yı yumruk vurmak suretiyle darp ettiği alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Mağdur Gelendost Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiş olup, şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

GELENDOST İLÇESİNDE KİŞİLERE AİT MALA ZARAR VERME OLAYI:
Olay günü R.Ç. isimli şahıs alacak-verecek anlaşmazlığı nedeniyle H.Ç. isimli şahıs ile tartışmış müteakiben evinin dış kapısına taşla vurmak suretiyle zarar verdiği alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

GÖNEN İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü İ.K isimli şahıs kamyonet ile seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yolda bulunan mucurlara aracını kaptırması sonucu yolun soluna takla atması neticesinde kaza meydana gelmiştir. Kazadan dolayı araç sürücüsü yaralanmış olup, tedavisi SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde devam etmektedir. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

GÖNEN İLÇESİNDE ZEHİRLENME OLAYI:
Olay günü annesinin odaya sıkmış olduğu sinek ilacından zehirlenen Z.Ş. isimli çocuk, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

SENİRKENT İLÇESİNDE KASTEN YARALAMA OLAYI:
Olay günü M.Ç. isimli şahsın anlaşmazlık nedeniyle tartıştığı F.Ç.B.'yi yumruk vurmak suretiyle darp ettiği alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Mağdur Senirkent Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiş olup, şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

SENİRKENT İLÇESİNDE 2521 SAYILI KANANUNDAKİ KABAHATLER:
Olay günü yapılan kontrolde; M.Ü. isimli şahsın üzerinde bulunan "Çeug" marka av tüfeğinin ruhsatının bulunmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu av tüfeği muhafaza altına alınmış olup, şüpheliye (67) TL. idari para cezası uygulanmıştır.

SENİRKENT İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü T.D. isimli şahıs otomobil ile seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek sağ şarampole devrilmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan araç sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan G.D. ve M.D., Isparta Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.
SÜTÇÜLER İLÇESİNDE KİŞİLERE AİT MALA ZARAR VERME OLAYI:
Olay günü İ.G. isimli şahıs müracaat ederek, aralarında bulunan husumet nedeniyle tartıştığı O.A.'nın kendisine araca taş atmak suretiyle zarar verdiğini beyanla şikayetçi olmuştur. Söz konusu araçta (800) TL.maddi hasar meydana gelmiş olup, şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü M.K. isimli şahıs otomobil seyir halinde iken yola çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu aniden sağa kırması neticesinde şarampole düşerek yan yatması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazadan dolayı araç sürücüsü ile araçta bulunan A.K., K.A.B. ve A.F.B. isimli şahıslar yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi Ş.Karaağaç Devlet Hastanesinde yapılarak taburcu edilmişlerdir.

YALVAÇ İLÇESİNDE KAZAEN YANGIN:
Olay günü saman yapımında kullanılan balya makinesinden çıkan kıvılcımların etrafa sıçraması sonucu çıkan yangın sonucu R.D.'ye ait (4) dönüm buğday ekili tarla yanmıştır. Çıkan yangın Özbayat Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülmüştür. Yangın neticesinde (1.500) TL. maddi hasar meydana gelmiş olup, tahkikata devam edilmektedir.

YALVAÇ İLÇESİNDE KASTEN YARALAMA OLAYI:
Olay günü S.K. isimli şahsın alacak-verecek anlaşmazlığı nedeniyle İ.P. isimli şahsı darp ettiği, bunun üzerine İ.P.'nin yanında bulunan akrabaları M.P., M.P., M.P. ve Z.P. ile birlikte S.K.'nin evine gelerek tehditlerde bulundukları, evinin pencere ve balkonuna taş attıkları alınan beyanlardan öğrenilmiştir. İ.P. Yalvaç Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiş olup, şüpheliler C.Savcısının talimatı ile ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır.

YALVAÇ İLÇESİNDE KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA OLAYI:
Olay günü Y.A. isimli şahıs adını tam olarak bilmediği bir şahıs tarafından zorla alıkonulduğunu ve tehdit edildiğini, daha sonra bu şahsın para karşılığı B.U. ve S.Ç. isimli şahıslara satıldığını beyan etmiştir. Olayla ilgili olarak yakalanan şüpheliler CSavcısının talimatı ile ifadeleri alınarak serbest bırakılmış olup, tahkikata devam edilmektedir.

YALVAÇ İLÇESİNDE KASTEN YARALAMA OLAYI:
Olay günü A.C. ile A.C. isimli şahısların arazi anlaşmazlığı nedeniyle birbirlerini karşılıklı olarak darp ettikleri alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Mağdurlar Yalvaç Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiş olup, şüpheliler C.Savcısının talimatı ile ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır.

YALVAÇ İLÇESİNDE ŞÜPHELİ ÖLÜM OLAYI:
Olay günü H.Ö. isimli şahıs tarlasında ölü vaziyette bulunmuştur. Yapılan ilk ölü muayenesinde şahsın yüksek tansiyona bağlı düşme sonucu hayatını kaybettiği değerlendirilmekte olup, maktul kesin ölüm sebebinin tespiti maksadıyla C.Savcısının talimatı doğrultusunda Antalya Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.

YALVAÇ İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü M.Y. isimli şahıs motosiklet ile seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek motosikletten düşmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ile motosiklette yolcu olarak bulunan S.K., Yalvaç Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikeleri bulunmamaktadır,

YALVAÇ İLÇESİNDE YASADIŞI EKİM OLAYI:
Olay günü icra edilen önleyici kolluk faaliyeti esnasında M.M. isimli şahsın bahçesinde yasadışı haşhaş ekili olduğu tespit edilmiş olup, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile yapılan kontrolde (14) kök haşhaş bitkisi ele geçirilmiştir. Şüpheli C.Savcısının talimatı ile serbest bırakılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.