Isparta ve İlçelerinde Şiddetli Fırtına Etkili Oldu

Kent merkezinde fırtına özelikle iş yerlerine ait reklam tabelalarının zarar görmesine neden oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2012 13:09
Isparta ve İlçelerinde Şiddetli Fırtına Etkili Oldu

Isparta’da dün gece yarısı başlayan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Şiddetli fırtınanın saatteki hızı merkez ilçede 80, Şarkikaraağaç’ta 120, Atabey, Senirkent ve Yalvaç ilçelerinde 90 kilometreye ulaştı.

Kent merkezinde fırtına özelikle iş yerlerine ait reklam tabelalarının zarar görmesine neden oldu. Özellikle Kaymakkapı Meydanı’nda bazı siyasi partilerin brandaları uçtu. Anadolu Gençlik Derneği’nin tabelasındaki demir düzenek devrildi. Fırtına nedeniyle kırılan ağaç dalları enerji nakil hatlarına zarar verdi. Ekiplerin çalışmasıyla kırılan dallar toplandı. Kent merkezinde bazı apartmanların çatıları da zarar gördü. Merkez, Deregümü Köyün’de domates seralarının brandaları yırtıldı.

Fırtına nedeniyle Yalvaç’ta bir cami minaresi yıkıldı. Bazı vatandaşla hafif şekilde yaralandı. Uluborlu, Senirkent, ve Gelendost’ta da evlerin çatıları zarar gördü. Öğleden sonra başlayan yağmurla birlikte şiddetli rüzgar etkisini kaybetti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meteoroloji’nin bir gün önceden şiddetli rüzgar ve yağış olacağına dair uyarı aldıklarını belirterek, “Ağır bir hasar meydana gelmedi ama, bölge genelinde olduğu gibi şiddetli rüzgarda çatılarda hasarlar meydana geldi. Küçük yaralanmalar oldu ama tamamı ayakta tedavi oldu. Şu ana kadar bizi sıkıntıya sokacak bir olayla karşılaşmadık. Seracılık yapan köylerimiz var. Seraların naylonlarında yırtılmalar var. Vatandaşımız zaten hazırlıklıydı. Tedbirlerimizi devam ediyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.