Isparta ve İlçelerine 5 Yeni Okul Yaptırılacak

İl özel idaresi’nden ayrılan yüzde 20’lik bütçe oranıyla Isparta’ya ve ilçelere okul yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2011 11:43
Isparta ve İlçelerine  5 Yeni Okul Yaptırılacak

İl özel idaresi’nden ayrılan yüzde 20’lik bütçe oranıyla Isparta’ya ve ilçelere okul yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yatırım programına göre onaylanması halinde Halıkent mahallesine yeni bir lise inşa edeceklerini belirtirken, Eğirdir, Gelendost, Şarkîkaraağaç ve Uluborlu’ya okul yapılacağının altını çizdi.

Yılmaz şunları kaydetti” İlköğretim olarak il merkezinde bir hızırbey birde fatih mahallesine ilköğretim okulu yapılması İl Özel İdaresine bildirmiştik Önümüzdeki dönem merkezde iki ilköğretim okulu yapacağız, Bunun dışında bakanlık ödeneğine bağlı olarak program dâhilinde eğer ödenek gelirse, Gelendost’a ilköğretim birde Uluborlu’ya Atatürk İlk öğretim okulunun yenilenmesi programımızda mevcut. Bakanlık ortaöğretim kurumlarımıza bakanlığın kendi yaptırdığı projelerimiz var kendi tekliflerimiz, biz 15 tane teklifte bulunduk, Halıkent Lisesi, Eğirdir Anadolu Öğretmen Lisesi, Şarkîkaraağaç’a Anadolu Lisesi binası yapılması bakanlığın onayından geçti ama neticelenmedi. Neticelendikten hemen sonra okullarımız yapılacak” dedi.

Halıkent Lisesinin inşasına başlanacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, okulun Bakkallar Odası Düğün Salonu’nun üstünde eğitim alanına yapılacağını söyledi.

Yılmaz, Sütçülere ise 16 derslik çok programlı lise yapıldığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.