Isparta Yaşanabilir Kent Ama...

CHP İl Başkanı Eyup Ersoy ve parti yöneticileri kahvaltıda gazetecilerle bir araya geledi. Ersoy, yerel gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2016 15:47
Isparta Yaşanabilir Kent Ama...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Eyüp Ersoy Ezgi Kültür Sanat Kafe’de gazetecilerle bir araya geldi.

Parti üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda İl Başkanı Ersoy gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partilerinde birçok eksikliklerin olduğunu ve birinci parti olmak için çalışacaklarını söyleyen CHP İl Başkanı Ersoy açıklamasına şöyle devam etti;

“ Partimizin doğru şekilde örgütlenmesi için mahalle temsilcilikleri, ilçeler, kadın ve gençlik kollarının doğru yapılanması için kolları sıvadık. Isparta’da ikinci partiyiz oy olarak. Bu bizim açımızdan yeterli değil. Aksaklıklarımızı tespit ettik, üzerine gidiyoruz. Birinci parti olmak için elimizden geleni yapacağız. Teşkilatlarımızda birçok eksiklikler vardı. Bu sorunları gidermek için çeşitli birimlerimizi kurduk. Bunun yanında Isparta’da faaliyet alanında da Isparta’da hızlı ve üretken bir CHP göstereceğiz.

Isparta, yaşanabilir kentler arasında birinci çıkmış fakat bu bakılan kıstaslarla ilgili bir durum. Fakat Isparta’da yaşam biraz pahalı. Kiralar çok yüksek. Öğrenciler için 1500 TL’ye apart kiraları var. Bunlar gençliği ve öğrenciyi zorluyor. Ama diğer alanlar sağlık ve eğitimde doğrudur. Ayrıca son yıllarda hava kirliliğinin ortadan kalkması ve içme suyu açısından Isparta’nın standardı yüksek. Ama handikapları da var. Sanayi yeteri kadar gelişmediği için ağır bir işsizlik var. İşsizlik olduğu yerde yaşam kalitesi düşer. Bunun da olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorum Isparta’ büyük bir üniversitemiz var.


 
Üniversite bir şehri canlandırıyor. Ama ikinci üniversiteyi kaldırıp kaldıramayacağı, altyapısının olup olmadığı önemli. Üniversiteleri bilim üreten kurumlardan ziyade lise derecesine indirirsek bilimsel üretim anlamında istediğimiz verimi alamayabiliriz. Bunun çok iyi hazırlanması gerekir. Herhalde daha küçük bir üniversite olacaktır. Isparta’ya faydalı olan her şeyi biz destekleriz. Bunun sözünü de verdik. Eğirdir ya da Yalvaç projesi iyi düşünülmeli. Eğirdir merkeze yakınlığı ile daha faydalı olabilir.

Sanayi Isparta’da gelişmedi. Bu hükümetin uyguladığı politikalardan dolayı gelişmedi. Biz 2007’den bu yana bölgesel ve sektörel teşvik uygulanması gerektiğini ısrarla belirttik. Teşvik sisteminin ildeki bankalardaki para ve sermayeyle ilgili olmaması lazım. Bölgesel ve sektörel teşvik uygulansaydı Isparta bugün iki katı bir sanayiye sahip olurdu. Hükümetin bu teşvik politikalarını acilen değiştirmesi lazım.

Mülteci sorunu sadece Isparta’nın sorunu değil. Tüm Türkiye’de bu sorun can alıcı bir şekilde var. 4 milyonun üzerinde mülteci var. Bunlara çalışma izni verilmesi içerdeki işgücüne de büyük bir darbe vuracak. Asgari ücretin altında kaçak işçilik artacaktır. Isparta’da işsiz gençlerimizin iş bulma şansı daha da azalacak. Yaşam standardı da düşmüş olacak"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum