Isparta Yaz Spor Okulları Açıldı

Yaz spor okulları, Isparta Valisi Memduh OĞUZ, Milli Eğitim Müdürü Tacettin YILMAZ, Sağlık İl Müdürü Süleyman ÖNAL, daire amirleri, okul müdürleri öğrenciler ve öğrenci velilerinin katılımı ile yapılan açılış töreni ile başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2011 16:08
Isparta Yaz Spor Okulları Açıldı

Yaz spor okulları, Isparta Valisi Memduh OĞUZ, Milli Eğitim Müdürü Tacettin YILMAZ, Sağlık İl Müdürü Süleyman ÖNAL, daire amirleri, okul müdürleri öğrenciler ve öğrenci velilerinin katılımı ile yapılan açılış töreni ile başladı.

Milli Eğitim ve Gençlik Spor kulübü bünyesinde yaz döneminde başta yüzme olmak üzere, futbol, basketbol, hentbol, kort tenisi, satranç, halk oyunları gibi kategorilerde yaklaşık 300 öğrenciyle 2 dönem olmak üzere faaliyetlerini sürdürecek.
Milli Eğitim Müdürü Tacettin YILMAZ yaz spor okullarının açılışı ile aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Spor aktiviteleri okullarımızda bulunan Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz kanalıyla gerçekleştirilecek olup, öncelikle öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri sağlanırken, aynı zamanda öğrencilerin spor branş temel eğitimi kazandırılması amaçlanmaktadır.

Uzun vadede öğrencilerimizin, okul vakitlerinde derslerinde fırsat bulamadıkları spor altyapı eğitim ihtiyaçları, gerçekleştirilecek olan yaz dönemi kursları ile kazandırılması hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz okullarındaki Beden Eğitimi Öğretmenleri nezaretinde güvenli bir şekilde spor yaparken, aynı zamanda branş temel eğitimini de kazanarak okuluna dönecek, okul sporları içerisinde kurulacak okul takımında rahatlıkla müsabakalara katılabileceklerdir.

Bu yıl, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizdeki en büyük yaz spor okulları organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu hedefimizi daha da yukarılara çekerek, bulunduğumuz coğrafi bölgede en fazla öğrenciyi ağırlayan yaz spor okulları faaliyetine imza atarak, eğitim öğretim faaliyetlerini 12 aya çıkarmayı hedefliyoruz.

Yaz spor okulları ile eğitim-öğretim dönemini 12 aya çıkarma hedefimizin yanında, okullarımızda bulunan yaz tatilinde boş duran spor alanlarının tam kapasite ile kullanılıyor olmasından dolayı son derece mutlu olacağız.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü faaliyet alanı içerisinde yer alan Yüzme kurslarımız bulunduğumuz alanda Roseland Aquapark tesislerinde gerçekleştirilecektir. Açık alan havuzlarda yapılacak kursların saati, güneşin zararlı etkilerinin en az olduğu saatler olan 10.00-12.00 saatleri arasındadır. Mevcut su parkı içerisindeki havuz suyu saatte bir olmak üzere tamamen filtrelenerek sürekli hijyenik bir ortam sağlanmaktadır. Havuz sıcaklığı 26-28 dereceye ayarlanarak, dış ortam sıcaklığı 20 dereceye düşse bile kurs faaliyeti sürdürebilir bir noktada tutulacaktır. Hava muhalefeti kurslarımızın devamını etkilerse, takip eden ertesi gün yüzme kurslarımız aynı şekilde sürdürülecektir.
Ayrıca Öğrencilerimize ve kulübümüze bu imkanları sunan Roseland Aquapark işletmecilerine buradan teşekkür ederek, bütün faaliyetlerde görev alan Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, kolaylıklar diliyor, teşekkür ediyor, çalışmalarda başarılar temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.