Isparta Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Isparta Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2018 12:51
Isparta Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Isparta’da 454 okulda 84 bin 607 öğrenci ile 6 bin 443 öğretmen Pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılı için ders başı yapacak. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına hazır olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, İlimizde öğrencilere yaklaşık 650 bin kitap dağıtılacağını söyledi.

 2018 Eğitim Öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Isparta’da 454 okul ve 4 bin 715 derslikte 84 bin 607 öğrenci ile 6 bin 443 öğretmen buluşacak. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını dile getirdi.

650 BİN KİTAP DAĞITIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğrencilere ücretsiz dağıtılacak olan 141 milyon ders kitabından 125 milyonunun illere ve okullara dağıtımı tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, Isparta’da yaklaşık 650 bin kitap dağıtılacağını dile getirdi.

4 YENİ OKUL ÖĞRENCİSİYLE BULUŞACAK

Isparta, yeni eğitim öğretim yılına biri ilkokul olmak üzere toplam 4 yeni okulla giriyor.  Ahmet Yıldırım, Gazi İlkokulu, Mustafa Şener Ortaokulu, Yaşar Ulucan Ortaokulu ve Halıkent Ortaokulu’nu eğitim öğretime kazandırdık. Öğretmen, derslik gibi ihtiyaçlarımızı temin ettik. Eğitim Öğretime hazır olarak giriyoruz” diye konuştu.

LİSELERE GİRİŞ İÇİN BİZE İNTİKAL EDEN SORUN YOK

Öte yandan liselere giriş tercihleri sonucunda kendilerine intikal eden açıkta kalan öğrenci olmadığını belirten Yıldırım, "Liseye giriş için tercih etmeyen öğrenci var ama bize sorun olarak gelen bilgi yok” dedi.

RESMİ AÇILIŞ GAZİ’DE

Diğer taraftan yeni eğitim öğretim yılının resmi açılış programı Modernevler Mahallesi’nde yeni hizmete girecek olan Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirilecek. Açılış programı saat 11.00’da başlayacak.

GÜLSES GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.