Isparta Yeşilay’dan İçki Yasağına Destek

Afyonkarahisar’da, şehir ve trafik güvenliği gerekçe gösterilerek açık alanlarda alkol alınmasını yasaklayan genelgesine Türkiye Yeşilay Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç’ten destek geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 10:10
Isparta Yeşilay’dan İçki Yasağına Destek

Afyonkarahisar’da, şehir ve trafik güvenliği gerekçe gösterilerek  açık alanlarda alkol alınmasını yasaklayan genelgesine Türkiye Yeşilay Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç’ten destek geldi. Özgüleç, Vali Memduh Oğuz’un benzer bir karar alınması yönünde harekete geçeceğine inandığını söyledi.

Afyonkarahisar Valiliği, 2012/3 sayılı karar ile şehirde açıktan alkol kullanımı ve alkol satışını yasakladı. Valiliğin konuyla ilgili genelgesinde, il sınırları içinde açık alanlarda ve özel araçlarda kullanılan alkolün, istenmeyen durumlara neden olduğu belirtildi.

Genelgede, ’kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, il ve ilçe sınırları içerisinde veya meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda ve her çeşit taşıma araçlarının içinde, açıkta alkol içilmesi veya satışı’ yasaklandı. Bu karara Isparta’dan destek geldi. 

Yeşilay Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç, Vali Memduh Oğuz’un harekete geçeceğine inandıklarını söyledi.

İçkinin insanlık tarihi boyunca ailelerin ve toplumların bölünmesinde, fertlerin acı, ızdırap çekmesinde birinci etken olduğunu ifade eden Özgüleç, “Günümüzde ilim, kültür ve medeniyet  gelişip zirveye ulaşmasına rağmen alkol alışkanlığı  ve bağımlılığı artarak devam etmektedir.  Gençler, büyüklerine özenerek bira ile başlayıp hayata alkolik olarak devam etmektedir.  Bu tehlikenin farkına varan Afyonkarahisar Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu, açık alanda alkol alınmasını  şehir ve trafik güvenliği açısından yasaklamıştır.  Fert ve toplum açısından olumlu sonuçlar doğuracağı için bu kararı destekliyor ve yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin  sağlık ve mutluluk içinde yaşayarak geleceğe olumlu bakması ve güzel bir hayat sürmesi alkol bağımlılığından uzak yaşamasına bağlıdır.  Bu nedenle Sayın Valimiz Memduh Oğuz’un da bu konuda hassasiyet gösterip, Ispartamızda açıkta ve piknik alanlarında  alkol alınmasını  gençlerimizin teminatı olan gençlerimizin  alkolizmden korunması için gerekeni yapacağını umuyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum