Isparta Yine Mi Kaybediyor?

Avrupa Birliği Bakanı Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, karayolları ağı içinde yapımı planlanan Afyon-Burdur-Antalya otobanı için çalışmaların hızlanacağını belirtti. Peki ya Isparta?

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2014 11:11
Isparta Yine Mi Kaybediyor?

Hafta sonu bir dizi temaslarda bulunma için seçim bölgesi Antalya’da konuşan Çavuşoğlu, proje etütleri hazırlanan otobanın en kısa sürede başlayacağını belirtti. Çavuşoğlu konuşmasında, “Afyon–Burdur-Antalya–Alanya Otobanı’nı en kısa sürede hizmete açacağız’ dedi.

OTOBAN PROJESİ
Ankara-İzmir otoban projesi olarak geçen otoban projesinin içerisinde Burdur’da yer alıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 12 Haziran milletvekilliği genel seçiminde ’2023 Türkiye Vizyonu’ başlıklı seçim bildirisinde yer alan projeler arasında bulunan Afyon-Antalya ve Alanya arasındaki otoban için çalışma başlatıldı.

Proje kapsamında otoban, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırlarına sadece Burdur yoluna 25 kilometreye Isparta yoluna da 30 kilometre bağlantı yapılacak.

Antalya’da bulunan Kurşunlu Şelalesi’nin üstünden geçecek olan otoban, Aksu’yu 500 metrelik bir viyadükle aşacak. Aspendos antik kentinin kuzeyindeki Köprüçay’ı ise 6 kilometre uzunluğundaki tünel ve viyadüklerle aşması planlanan Afyon-Antalya-Alanya Otoyolu için Köprüçay’daki tarihi köprünün 200 metre yanında devasa bir viyadük yapılacak.

Afyon-Burdur-Antalya-Alanya Otoyolu olarak adlandırılan projede yol çıkışı ile otoban Burdur 25km uzaklıkta bir çıkış yapılarak otobana bağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum