Isparta Yönetimi İstifa Etti

HDP Genel Başkanları ile milletvekillerinin gözaltına alınarak tutuklanmasını eleştiren Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği'ne tepki yağıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2016 09:56
Isparta Yönetimi İstifa Etti

Isparta'da da mühendisler ve mimarlar gerek sosyal medyadan gerekse basın yoluyla tepkisini açıkladı.

Ancak TBMMO'ya en sert tepki İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'ne bağlı olan Isparta Temsilcilik Yönetim Kurulu'ndan geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer ve yönetim kurulu üyeleri Ümit Çevikbaş, Mesut Oruç, Mustafa Dülgerbaki ile Münire Dikmen topluca görevinden istifa etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği'nin Antalya Şubesi'ne sunduğu istifa dilekçesinde şu görüşlere yer verildi: "TMMOB; meslek odalarının üst kuruluşu ve meslek odasıdır. Fakat meslek odası kimliğinden uzaklaşmış ve üyelerinin mesleki sorunlarını tartışarak çözüm aramak yerine; yıllardır siyasi görüşler beyan ederek, amacı dışında miting ve bidiriler düzenleyerek, temsil ettiğimiz üyelerimizin fikirleri ile bağdaşmayan açıklamalarda bulunmaktadır. TMMMOB'un 04.11.2016 tarihinde yayınladığı 'HDP Milletvekillerinin derhal serbest bırakılması' açıklaması Isparta İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilciği'nin görüşü değildir ve mesleğimizle ve oda faaliyet amaçlarımızla hiçbir alakası bulunmamaktadır.

Yapılan bu açıklama siyasi amaçlarla yapılmış bir açıklamadır. Bu yapılan açıklamalara tepki olarak TMMOB'a bağlı İnşaat Mühendisleri Genel Merkezi ve bağlı bulunduğu diğer şube ve temsilciliklerin ve diğer meslek odalarının sessiz kalması bizlere büyük bir üzüntü vermektedir. Bu sebeplerden dolayı İnşaat Mühendisleri Isparta Temsilciliği Yönetim Kurulu olarak istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna duyururuz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum