Isparta Zabıta Müdürlüğünden Dilenci Operasyonu

Ramazan ayı ile birlikte sayıları artan dilenciler karşısında Isparta Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2012 13:53
Isparta Zabıta Müdürlüğünden Dilenci Operasyonu

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gıda denetimi ile birlikte halkın rahat alışverişini engelleyen, yolda yürürken elini uzutarak para isteyenleri de sıkı takip altına aldı.

Özellikle Ramazan Ayı olması nedeniyle hızla artış gösteren dilenciler hem yolda yürüyen vatandaşı hemde alışveriş esnasında esnafı rahatsız ediyorlardı. Gelen şikayetleri de değerlendiren Zabıta Müdürlüğü bu kirliliği yok etmesini de bildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın hassasiyetle üzerinde durduğu konuların başında halk sağlığı gelmektedir. Gıda denetimi konusunda da zaman zaman Zabıta Müdürlüğüne talimatlar vererek işyerlerin denetlenmesini kendisi de istemektedir. Rutin denetimlerle birlikte yapılan bu çalışma sonucunda önemli bir adım atılmış ve neredeyse şehir merkezinde gıda yönetmenliğine uymayan kimse kalmadı denilebilir. Aynı doğrultuda Ramazan Ayı’nı fırsat bilenlere de göz açtırılmaması talimatı veren Günaydın, hem vatandaşı hem esnafı rahatsız eden dilencilerin toplanarak şehir merkezinden uzaklaştırılmasını istedi.

Duygu sömürüsü yapan bu tür insanlara para verilmemesi gerektiğini söyleyen Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu da cadde ve sokaklarda dilenen kişi görüldüğünde (Alo 153) zabıta müdürlüğüne telefonla ihbar etmelerini istedi. İhbarı personelimiz mutlaka değerlendirecektir. Böylece dilencilerle mücadelemizde daha etkin olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum